Ми у Facebook
25.09.2017, 10:37

У Рівному рятують альпініста - потрібна допомога

Альпініст зірвався зі скелі в четвер, 21 вересня.
Нагадаємо, що нещасний випадок стався на Березнівщині.

Про стан справ повідомив напарник по звязці Дмитро Яремчук. Він зазначив, що альпініст з псевдонімом Кйолик наразі перебуває в реанімації. В нього переламаний хребет і шість ребер. Наразі йому потрібна операція.

"Питають, хто такий Кйолик. Це псевдо відомого у Рівному і не тільки альпініста Миколи Андріюка. Ми разом у зв`язці ще зі шкільних років ходили гірські машрути на Кавказі, Карпатах, брали участь у різних змаганнях з туризму, скелелазанні, альпінізму і т.д. Кйолик відомий своїми неймовірними сходженнями, скельною та альпіністською практикою. В четвер він чистив скелі у Сосновці для проведення щорічного збору "Пам'яті Товариша", де збираються туристи, альпіністи, скелелази з Рівного та інших місцин України, аби вшанувати пам`ять загиблих та померлих друзів. Зірвався на мокрій скелі. Місце там таке, що медики швидкої не могли добратися, чекали МНС," - пише Дмитро Яремчук на своїй сторінці у Фейсбук.



Микола є культовою особистістю в туристичному та альпіністському середовищі Рівненщини та України. В 17 років він на змаганнях по скелелазінню в Криму здивував всіх, посівши друге місце і випередивши радянських підкорювачів Евересту - найвищої гори світу. На його рахунку багато унікальних за своєю швидкістю і складністю сходжень в горах Кавказу, екстремально складних сходжень скельних маршрутів Криму, в Карпатах. Микола Андріюк крім того є художником. Його твори добре відомі в Україні та Польщі. Він довгий час працював головним художником в Драмтеатрі Рівного та Ляльковому театрі.

На операцію, лікування та реабілітацію потрібно багато коштів. В нього дружина, син та старенька мама. Сім`я навряд самотужки зможе самостійно профінансувати якісне лікування.

"На превеликий жаль, в той день я не зміг бути з ним на скелях," - додає Дмитро.

Картка ПриватБанку для допомоги Миколи Андріюку: 5168 7555 0309 9497 Яремчук Дмитро Євгенійович.






На правах реклами