Ми у Facebook
02.10.2017, 11:52

Смертельна аварія на Рівненщині: суд виправдав п'яного водія, який втікав з місця ДТП [+Фото]

Аварія трапилася у липні 2015 року на автодорозі «Вежиця-Рокитне-Борове». Автомобіль «Фольксваген Пассат» зіткнувся з гужовою підводою та намагався зникнути з місця події. Внаслідок ДТП водій підводи травмувався і згодом помер у лікарні.
Водієм виявився 32-річний чоловік з села Старе Село. Ні посвідчення водія, ні реєстраційних документів на автомобіль у нього не було. Доставивши чоловіка в медичний заклад на освідчення, з’ясувалося, що він керував транспортним засобом напідпитку, оскільки алкотестер зафіксував 1,1 проміле алкоголю в крові.

Смертельна ДТП на Рівненщині: під колесами вантажівки загинув пішохід

Окрім цього, під час перевірки номерів вузлів та агрегатів вартові доріг встановили, що номерний знак згідно із базою ДАІ належать автомобілю «Джип Гранд Чероккі», а «Фольксваген Пассат» взагалі перебуває на території України з порушенням митних правил.



В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, однак, відмовився від дачі показів на підставі ст.63 Конституції України.
Він добровільно сплатив сім'ї загиблого 200 тисяч гривень. Суд прийняв до уваги його щире каяття, сприяння досудовому слідству, а також те, що обвинувачений має на утриманні четверо малолітніх дітей.



Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.135 КК України (залишення в небезпеці, - авт.), призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. І одразу ж звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку на три роки.
А за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, - авт.) визнав невинним у пред'явленому обвинуваченні та виправдав.
Також його зобов'язали сплатити сім'ї загиблого ще 84 169 грн.

Відомо, що цього чоловіка уже судили у березні 2013 року за ч.1 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспорт-, ним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження,-авт.). Тоді він відбувся штрафом у розмірі 3 400 грн.





На правах реклами