Ми у Facebook
02.10.2017, 17:24

Рівнянам покажуть уніальні фото з історії УПА

Завтра, 3 жовтня, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї розпочинає роботу виставка «УПА: історія нескорених».
Експозиція розповідає про історію створення Української повстанської армії та її звитяжну боротьбу за Незалежність України. На виставці представлено близько півтисячі оригінальних фото. Також експонуватимуться документи Організації Українських Націоналістів та УПА з Державного архіву Рівненської області.

Рівнянам пропонують поспостерігати за спостерігачем


Відвідувачі побачать такі раритети, як фотографії групи вояків УПА з захопленим німецьким літаком та повстанців в підземній криївці (бункері) на Хмельниччині, в 1950 році. Тема криївок детально досліджена в окремій частині виставки, включно з планами підземних «багатокімнатних квартир» та детальними інструкціями щоденного режиму життя під землею. Також будуть представлені цікаві артефакти з повстанського бідона, які знайшли кілька років тому.

Рівнянин увиразнює неймовірні грані буденного життя (+ФОТО)

Виставка складається з 32-х двометрових повноколірних банерів, кожен із яких представляє окремий розділ з історії УПА, а також з вітрин, у яких експонуватимуться оригінальні документи загонів УПА, кримінальні справи на учасників УПА, пропагандистські видання українського визвольного руху.

Відкриття виставки – о 15.00.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ