Ми у Facebook
02.10.2017, 13:27

У Рівному масово обкрадають автомобілі [+ПОРАДИ]

Рівнянка Світлана на своїй сторінці в соцмережі написала, що вночі на подвір'ї будинку невідомі пошкодили автомобіль її сусідів. Ми запитали у правоохоронців, як захистити свої автомобілі та майно від крадіїв.
"На подвір'ї будинку, де я живу (Рівне,в районі Father гастропаб) вночі розбили вікно сусідської припаркованої машини, перед тим заблокувавши сигналізацію.Нічого не вкрали....Можливо хотіли авто.... Печально це. Центр міста.Якісь 90-і", - написала пані Світлана.

За словами правоохоронців, у місті щодня фіксують від одної до трьох таких крадіжки: розбите скло, викрадений акумулятор, колеса тощо...

Уночі по вулиці Степана Бандери невідома особа, розбила бокове скло автомобіля "Опель Віваро". Коли правоохоронці прибули на місце події, заявник повідомив, що з автомобіля нічого не вкрали. Поліцейські відібрали заяву та пояснення про пошкодження майна.



Також в ніч на 02 жовтня на Соборній 63 невідомі вкрали колеса з автомобіля автомобіля Пежо, припаркованого біля під'їзду власника.



А по вулиці Відінській 27 з автомобіля "Фольцваген Пасат" вкрали передні та задні номерні знаки.



А першого жовтня близько 18:30 власник автомобіля марки ВАЗ- 2107 виявив пошкоджений замок. З авто вкрали технічний паспорт та магнітолу. Прибувши на місце події, поліцейські перевірили прилеглу територію та викликали слідчо-оперативну групу.

- Патрульні радять рівнянам не залишати цінних речей у салоні автомобіля, - говорить речниця патрульної поліції Оксана Юрченко. - Адже це може стати легкою наживою для крадія. Найчастіше зловмисники викрадають автомагнітоли, ноутбуки, акумулятори, жіночі сумки, барсетки, документи, особисті речі та гроші.

З метою профілактики крадіжок з автомобілів охоронці порядку радять:

1. Встановіть звукову сигналізацію, основною функцією якої є налякати злочинця і повідомити власника про злом;
2. Замикайте машину, навіть, якщо залишаєте її ненадовго.
3. Не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі.
4. На ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють. Якщо зробити це неможливо, то залишайте машину у добре освітленому місці.
5. Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, магнітолу, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи (посвідчення водія, техпаспорт та інші).
Пам’ятайте, цілісність ваших речей залежить, в першу чергу, від вас самих – вашої обережності та уважності.






На правах реклами