Ми у Facebook
04.10.2017, 13:16

Очільник Рівненщини відзначив грошовою премією відомого рукоборця

Голова ОДА Олексій Муляренко зустрівся із рівненським рукоборцем Олегом Жохом. Спортсмен нещодавно став семиразовим чемпіоном Світу з армреслінгу серед дорослих. Змагання проходили у вересні у Будапешті (Угорщина). Також Олег Жох є семиразовим чемпіоном Європи та шестиразовим володарем Кубку Світу.
Як повідомили у прес-службі Рівненської ОДА, під час зустрічі керівник області вручив видатному спортсмену сертифікат на одноразову грошову винагороду на суму 16 тисяч гривень та цінний подарунок – годинник облдержадміністрації.

Фінансову підтримку отримав й тренер спортсмена Олександр Комаревич – сертифікат на суму 8 тисяч гривень.

«Такий достойний результат вартий того, аби його відзначити на державному рівні. Тож ми будемо готувати подання на нагородження Олега Жоха орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, а тренера пропонуватимемо на присвоєння почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Своїми перемогами ви прославляєте Україну на європейському та світовому рівні, тим самим зміцнюєте авторитет нашої держави», - зазначив Олексій Муляренко.

В свою чергу Олег Жох висловив сподівання, що достойно представить країну на Кубку Світу, який відбудеться у листопаді цього року.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Ветерани з Рівного - найсильніші на обласних змаганнях з армспорту

У Рівному вшанували дзюдоїстів – переможців Кубка світу

Довідка. Олег Жох народився у селі Оженин, що в Острозькому районі. Займатися рукоборством почав, навчаючись на першому курсі Національного університету водного господарства та природокористування. На своїх перших же змаганнях, чемпіонаті Західної України, посів четверте місце. Одразу після цього почав тренуватися під проводом Олександра Комаревича і незабаром став чемпіоном України серед юнаків.

У 2010 році Жох посів третє місце на чемпіонаті Європи з армспорту в Москві та переміг у своїй ваговій категорії на змаганнях Nemiroff World Cup 2010. Наступного року він зміг здобути звання чемпіона на першості Європи у Анталії та Nemiroff World Cup 2011, а також додав до власного доробку «золото» чемпіонату світу 2011 року, що проходив у місті Алмати.

2012 рік виявився для Олега не менш вдалим за попередній. Здобувши золоті нагороди на чемпіонатах світу та Європи, а також звично перемігши своїх суперників у ваговій категорії до 70 кг на Nemiroff World Cup, Жох дещо здивував вболівальників та фахівців, посівши високе восьме місце у абсолютному заліку (серед спортсменів усіх вагових категорій) турніру A1 Russian Open. Особливо яскравою виявилася перемога над дагестанцем Зелімханом Занкархановим, власна вага якого перевищувала вагу Олега на 40 кг. Того ж року Жох отримав звання Заслуженого майстра спорту України.






На правах реклами