Ми у Facebook
05.10.2017, 17:23

Покровителем міжнародної військової бригади стала відома історична постать з Рівненщини

Фото: polradio.pl.

Урочистості відбулися сьогодні, 5 жовтня.
Як повідомляється на офіційній сторінці Литовсько-польсько-української бригади, в Люблінському замку в Польщі особовий склад командування Литовсько-Польсько-Української бригади та військовослужбовці національних компонентів (батальйонів) відзначать другу річницю діяльності штабу багатонаціональної військової частини.

Святкування відвідали Міністр національної оборони Республіки Польща Антоній Мацеревич, Міністр національної оборони Литовської Республіки Раймондас Каробліс і Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Костянтин Острозький
Костянтин Острозький


Міністри вручили прапор багатонаціональної бригади її командиру полковнику Зенону Бжушко. Також високопосадовці відрекомендували покровителя Бригади - Великого гетьмана Костянтина Острозького.

Нагадаємо, що ця ідея про присвоєння імені Костянтина Острозького Литовсько-польській-українській бригаді обговорювалася ще у 2016 році. Про це повідомляв тоді Голова Верховної Ради Андрій Парубій:

"Під час засідання Міжпарламентської асамблеї парламентів України, Литви та Польщі ухвалили важливе рішення – звернутися до урядів наших країн щоб присвоїти нашій спільній військовій литовсько-польсько-українській бригаді ім’я видатного воєводи і українського князя Костянтина Острозького. У своєму заключному слові – я наголосив, - символічно, що саме князь Острозький командував об’єднаним україно-литовсько-польським військом, яке у битві під Оршею у 1514 році розбили війська Московського князівства," - зазначав Андрій Парубій.

Фото з mil.gov.ua
Фото з mil.gov.ua


Фото зі сторінки Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade у мережі Фейсбук
Фото зі сторінки Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade у мережі Фейсбук


Нагадаємо, що Литовсько-польсько-українську бригаду створили з військових України, Польщі та Литви з метою зміцнення співпраці між країнами, а також для посилення безпеки в регіоні.

Олександр Гайн.<br />
Фото з його сторінки у мережі Фейсбук.
Олександр Гайн.
Фото з його сторінки у мережі Фейсбук.


До речі, у складі цієї бригади служить військовий родом з Рівненщини Олександр Гайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Міжнародну військову бригаду хочуть назвати на честь історичної особистості з Рівненщини


Військовому з Рівного подякував Міністр оборони Польщі

Досвідчений військовий з Рівного розповів про "реформу" фуфайок в українській армії





На правах реклами