Ми у Facebook
08.10.2017, 14:31

ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ”: творити майбутнє уже сьогодні!

Віктор Бегей.

Одна зі знакових тенденцій сучасності – раціональне використання енергетики. Все частіше не тільки великі компанії, а й прості люди встановлюють новітнє енергоефективне обладнання, обираючи можливість видобувати електроенергію з альтернативних джерел.
Найпопулярнішим альтернативним джерелом добування енергії є сонячні батареї, які у світі використовують уже давно – вперше таку батарею застосували американці, вона живила супутник. Проте на початку XXI століття сонячні батареї стають звичним елементом побуту. Найактивніше сьогодні використовують сонячні батареї у Китаї, де вони займають найбільшу частину ринку енергетики. Якщо ви бажаєте долучитися до сучасних енергоефективних технологій, вам не обов’язково їхати до Китаю чи деінде. Більше того, вам не потрібно буде, навіть, виїжджати за межі Рівненщини, адже у Рівному уже не один рік працює компанія ТОВ ”ЕЛІКОН-ПОСТАЧ”, яка допоможе встановити не лише сонячні батареї, а й інше сучасне енергоефективне обладнання.

Зацікавленим у відновлювальних джерелах енергії фахівці компанії роблять усі попередні розрахунки, підбирають обладнання, щоб воно було якомога ефективнішим у роботі, а коли замовник дає згоду – виконують усі необхідні роботи з установки. Важливо, що “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” провадить дружню до клієнтів маркетингову стратегію, а тому всі розрахунки, хоча це часто й складний процес, робить безкоштовно. Фахівці компанії також консультують про можливості адаптації обладнання під систему, що існує. Якщо проект під нове будівництво, то працівники “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” надають вказівки та документацію про те, як найкраще побудувати систему опалення, гарячого водопостачання, електропостачання, для того, щоб у майбутньому економити на комунальних послугах. Використання теплових насосів передбачає нижчу температуру носія, і, щоб не було додаткових енерговитрат у майбутньому, під час будівництва потрібно використовувати лише сучасні матеріали (внутрішньопідлогові конвектори (FanCoil), систему “тепла підлога” і т.д.). Також, “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” розробляє проекти, де об’єднує сонячні колектори для гарячого водопостачання вже з наявною системою.

ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” розпочало свою активну діяльність ще в 2002 році. Спочатку товариство займалося електромонтажними роботами й комплектацією енергетичних об'єктів. Оскільки ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” швидко зарекомендувало себе як професійне і надійне підприємство, то йому почали довіряти й інші підприємства, серед яких такі знані флагмани ринку Рівненської області, як: ПрАТ "Костопільський завод скловиробів", ПАТ "Дубномолоко", ВАТ "Укртелеком" РФ, ПрАТ "Консюмерс-Скло-Зоря", ПАТ "Рівнеобленерго" та багато інших. Втім, ситуація у державі із забезпеченням енергоресурсами, зростання цін на них і турбота працівників товариства про навколишнє середовище змусили ТОВ "ЕЛІКОН-ПОСТАЧ" вийти на ринок із новими сучасними видами продукції. Зокрема, це теплові насоси й сонячні колектори, які використовують для опалення будівель та підігріву води, а також сонячні панелі, які застосовують для отримання електричної енергії.

ТОВ "ЕЛІКОН-ПОСТАЧ": "Сонячні панелі, колектори та теплові насоси – наші нові товари 2015 року"


Знаковим для “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” став 2015 рік. Саме тоді “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” повністю зосередився на відновлювальних джерелах енергії – підготовка проектів, розрахунок енергоефективності та установка теплових помп, сонячних панелей та генераторів, дизельних електростанцій для резервного живлення, вітрогенераторів та гідроелектростанцій.

– Коли ми почали цю роботу в 2015 році, ми вивчали попит. Потім була перша виставка СЕТ-2015, де ми рекламували австрійський тепловий насос OCHSNER геотермальної системи. На той час у людей в основному були питання про фізичний бік процесу, про те, як це все працює, як утворюється, скажімо, теплова енергія. І як, використовуючи електричну, маючи COP (коефіцієнт перетворення тепла) близько п’яти, з одного кіловата електричної енергії можна отримати цілих п’ять кіловат теплової,розповідає директор ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” Віктор БЕГЕЙ. – На виставці СЕТ-2016 ми вже представляли шведський повітряний тепловий насос OCTOPUS та сонячні панелі. Тепер люди, знаючи вартість енергоресурсів та вивчивши фізику всіх процесів, більше цікавляться вартістю установок та як саме можна адаптувати сучасні технології до вже наявної системи опалення. Наприклад, якщо у вас вже є газовий котел чи твердопаливний, то як його можна поєднати з тепловим насосом.

“Елікон-Постач” – рівненська компанія, що піклується про майбутнє

Теплова станція шведської фірми OCTOPUS — оптимальне джерело альтернативної енергії для сьогодення, адже здатна виробляти теплову енергію потужністю від 528 кВт. І може постачати її для об’єктів площею від 5 000 метрів квадратних. Зібрати таку станцію можливо за два тижні. А керувати нею – через мережу Інтернет. ТОВ "ЕЛІКОН-ПОСТАЧ" вже почало впроваджувати теплову станцію на основі повітряних теплових насосів шведської компанії OCTOPUS. У цьому році визначили три об'єкти, де доцільно використати систему опалення та гарячого водопостачання з тепловими насосами.

Також у 2016 році “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” представив свій досвід на міжнародній арені. Фахівці взяли участь в енергетичних торгах у Любліні “ENERGETICS”, де для товариства поляки створили окремий павільйон у рамках кластеру відновлювальних джерел енергії. Там компанія представила два великих проекти – малу гідроелектростанцію на річці Случ та сонячну мережеву станцію 1 МВт на Поліссі. Вже розпочалася процедура отримання технічних умов на цю станцію, а також розробляється техніко-економічне обґрунтування на фотовольтаїчну станцію потужністю 140 кВт.



Будівництво сонячної мережевої станції на територіях, які постраждали від незаконного видобутку бурштину, дозволить області зекономити кошти, які можна витратити на рекультивацію понівечених земель. А така сонячна мережева станція зможе окупитися лише за шість-сім років, Таким чином, області зовсім не потрібно витрачати на рекультивацію десятки років і завдяки сонячним панелям на підготовлених майданчиках можна продавати електроенергію за “зеленим тарифом”.

Інший амбітний та перспективний проект, який товариство представило в Польщі, – спорудження на річці Случ каскаду малих гідроелектростанцій. Таку можливість обговорювали вже багато років, але місцева громада занепокоєна тим, що це спричинить підтоплення сусідніх територій. Проте, згідно з розрахунками, таке будівництво каскадів гідроелектростанцій допоможе зробити Случ більш повноводною річкою. Фахівці товариства запропонували полякам розмістити малу гідроелектростанцію на місці фортифікаційної споруди, яка була недобудована у 1939 році (колись збиралися використовувати її для оборони від наступу Червоної армії). Частина цієї споруди залишилась і досі. Поряд знаходяться й інші фортифікаційні об’єкти, які можна було б використати для створення музеїв. Вчені, які робили розрахунки, якщо на Случі не будувати каскад гідроелектростанцій, то річка поступово втрачатиме рівень води. А будівництво такого об’єкта та його експлуатація не лише дасть нові робочі місця, а й дозволить врятувати Случ. При чому цей проект можна реалізувати за три, максимум чотири роки.

Ще один великий проект, яким займається “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ”, є пересувна піролізна установка з переробки відходів деревини в рідку фракцію. Така установка дозволяє з лісу прибрати весь непотріб, а рідку фракцію, яку ми отримуємо, у подальшому можна використовувати в рідкопаливних котлах.

Однак, це лише частина діяльності “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ”. Товариство, крім цього, активно займається просвітницькою діяльністю, займаючись розповсюдженням матеріалів технічного характеру та відвідуючи різноманітні виставки й, навіть, навчальні заклади. Вони формують середовище, у якому зможуть працювати самі, а також інші компанії.

Віктор Бегей.
Віктор Бегей.


“ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” разом з однодумцями створили громадську організацію “Рівненський кластер відновлювальних джерел енергії та енергоефективності”, яка займається моніторингом і переобладнання існуючих котелень з метою встановлення модулів на альтернативному паливі, планують впроваджувати енергозберігаючі технології в роботу системи вуличного освітлення Рівного, впроваджують будівництво енергоефективних будинків. Також проводять спеціальні тренінги з екологічного виховання для школярів, проводять інформаційну кампанію щодо кредитування населення з програми “Теплі кредити” та допомагають в оформленні.

Директор ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” Віктор Бегей переконаний, що зараз дуже важливо побудувати середовище, в якому люди розуміли б, наскільки важливими є інвестиції в енергоефективність. Саме тому ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” співпрацює з Національним університетом водного господарства та природокористування. Мета цієї співпраці полягає у тому, щоб студентські наукові роботи на тему енергоефективності створювались із прив’язкою до нашої місцевості. Вже потім, на підставі цих розрахунків, можна буде краще працювати у сфері енергоефективності, а самим студентам, оскільки вони добре розбиратимуться у проблемах Рівненщини, буде легше адаптуватися й залишатися працювати в регіоні. ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” долучається і до покращення технічної бази університету: зараз виконуються розрахунки для визначення потужностей теплових насосів геотермальноі системи для опалення та ГВП восьми навчальних корпусів.

Філософія діяльності ТОВ “ЕЛІКОН-ПОСТАЧ” полягає у тому, щоб не очікувати високотехнологічне й енергоефективне майбутнє, а творити його уже сьогодні, адже всі можливості й ресурси для цього є.

Адреса ТОВ "ЕЛІКОН-ПОСТАЧ":
м. Рівне
вул. Данила Галицького, 19
офіс 304
тел. (0362) 43-67-34
(068) 55-364 -55
post.elikon@gmail.com


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ