Ми у Facebook
16.10.2017, 15:20

Рівненщина: засудили чоловіка, бо дав авто дружині, яка скоїла смертельну ДТП [+Фото]

Аварія сталася 17 травня близько опівдня поблизу села Орлівка Сарненського району. Автомобіль «Volkswagen Caddy» поблизу виїхав із проїзної частини дороги та перекинувся в кювет. У салоні були 24-річний чоловік з села Орлівка і його 21-річна дружина. Жінка від отриманих травм померла на місці.
Автомобілем керувала жінка, яка не мала посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії. Автомобіль ж належав її чоловікові, який добре знав про те, що вона не має права керувати авто. Тим не менше дозволив їй поїхати його машині до села Костянтинівка Сарненського району Рівненської області.

Смертельна ДТП на Рівненщині: поліцейські з’ясовують, хто був за кермом (+ФОТО)



Жінка ж проявила неуважність до дорожньої обстановки, неправильно її оцінила, не вибрала безпечної швидкості руху, не впоралась з керуванням і "злетіла" з дороги у кювет. Внаслідок аварії загинула 21-річна пасажирка авто.

У суді чоловік свою вину визнав повністю. Він пояснив, що дійсно під час спільної поїздки на автомобілі «WOLKSWAGEN CADDY» за межами села Орлівка передав право керування автомобілем своїй дружині, оскільки був впевнений у тому, що вона добре вміє їздити, адже час від часу він довіряв їй кермувати своєю машиною.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації), призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. І на підставі ст.75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на два роки.

Окрім того, зобов'язав стягнути з нього на користь батька загиблої жінки 20 000 грн. у відшкодування матеріальної та 40 000 грн. у відшкодування моральної шкоди, завданої злочином.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України до апеляційного суду Рівненської області через Сарненський районний суд протягом 30 діб з моменту його проголошення.

Фото відділу комунікації поліції Рівненської області.





На правах реклами