Ми у Facebook
23.10.2017, 15:50

Наступного тижня переходимо на зимовий час

Традиційно в Україні перехід на "зимовий" час відбувається в останню неділю жовтня.
Цього року ця дата припадає на 29 жовтня. Рівно о четвертій годині ранку в ніч з суботи на неділю стрілки годинника та електронні показники часу потрібно буде перевести на одну годину назад. Тобто замість 04:00 – стане 03:00.

Між тим, людський організм від зміни часу відчуває стрес. Можливі порушення сну, проблеми з концентрацією уваги, дратівливість чи навпаки в'ялість, апатія, зниження працездатності. Лікарі кажуть, що люди переносять перехід на зимовий час набагато легше, ніж на літній. Та, незважаючи на те, що ми отримаємо для сну додаткову годину, звикати наш організм все одно буде не менш двох тижнів. Щоб швидше перебудуватися, за тиждень до переведення годинників краще почати лягати спати раніше, хоча б на 15 хвилин. Також у цей період рекомендується уникати денного сну, відмовитися від алкоголю і не пити каву в другій половині дня.

Як рівнянам звикнути до переведення годинника


Нагадаємо, "літній" і "зимовий" порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великобританії у 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. У СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Нині понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час.





На правах реклами