Ми у Facebook
19.10.2017, 09:46

На Рівненщині посадовця лісгоспу засудили за хабар

Чиновник взяв 300 доларів від підприємця за cприяння в уклaденні дoвгострокового дoговору oренди земeльної дiлянки у Вoлодимирецькому рaйоні та підготoвку неoбхідної документaції.
Чиновник працював на посаді головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Його затримали 14 серпня цього року близько 15 год. 20 хв. біля перехрестя вулиць Міцкевича - Пушкіна під час отримання від підприємця 300 доларів США.

За ці гроші він повинен був підготувати і надати робочій групі при Рівненській обласній державній адміністрації необхідні документи для того, щоб підприємцю надали в довгострокове тимчасове користування лісової ділянки. Ділянка розташована на території державного підприємства Володимирецький лісгосп Рафалівського лісництва Рівненської області.

У Рівному неповнолітнього засудили за грабіж

Також посадовець мав посприяти тому, щоб державне підприємство Володимирецький лісгосп підписало з підприємцем договір довгострокового тимчасового користування лісами та зареєструвати цей договір у Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю.

Суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн., з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на строк 2 роки.

На вирок з підстав, передбачених частиною четвертою статті 394 КПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд.





На правах реклами