Чи будемо в цьому році з морквою і капустою?
У поточному сезоні виробництво білокачанної капусти в Україні може впасти до мінімальних показників за останні 5 років. До таких висновків прийшли аналітики "АПК-Інформ: овочі і фрукти". Як наголошується, в сезоні-2017/18 валовий збір капусти Україні буде в середньому на 8% нижче торішнього. На обсязі виробництва негативно позначилося зниження врожайності через несприятливі погодні умови. До того ж, ряд виробників повідомляють про проблеми з якістю капусти, оскільки значний відсоток врожаю пошкоджений трипсом. На думку експертів, низький урожай вже почав впливати на ціни: фермери відвантажують капусту в середньому на третину дорожче, ніж на початку жовтня 2016 року.
Значно скоротився й обсяг вирощеної моркви. За інформацією експертів, все більше українських виробників вважають вирощування моркви нерентабельним. Як результат, вони досить активно скорочують площі під цією культурою, а деякі господарства і зовсім відмовляються від її виробництва, що, безперечно, вкрай негативно позначиться на обсягах валового збору. Крім того, несприятливі погодні умови у другій половині літа призвели до збільшення продукції, яка непридатна для закладки на зберігання, інформує agroportal.ua.
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 32
Вчасний полив допоможе вберегти розсаду від заморозків
Дощування може захистити рослини, особливо коли передбачаються короткочасні зниження температури. Дізнайтеся, як це правильно зробити.
переглядів: 77
На двох вулицях Рівного не буде води
Сьогодні, 23 квітня, з 12.10 через пошкодження водопроводу частково відсутнє водопостачання на вул.Міцкевича та вул.Героїв Поліції (частково).
переглядів: 217
Автоматичне призначення житлової субсидії: кому потрібно звернутися із заявою
З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично.
переглядів: 1072
Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт
Приготувати паску власноруч - це не тільки захоплюючий процес, але й забезпечує вам можливість контролювати інгредієнти та насолоджуватися смачним результатом.
переглядів: 413