Ми у Facebook
27.10.2017, 12:10

Стати головою ОТГ, щоб дерибанити землю?

Як кандидат на голову Немовицької ОТГ Віктор Савчин роздає гектари землі?! І чи не тому створюється нова ОТГ, адже в Немовичах, де він вже "нагосподарював" закінчилася земля?!
І скільки з "роздеребанених"гектарів отримали не "борці з мафією", які хочуть до "корита", а АТОвці, багатодітні родини, сироти, яким це справді потрібно?!

В той час, коли селяни шукають, де їм взяти якого клаптика землі у селі, щоб обробляти та годувати родину, заробляти копійку для сім’ї, інші, «наближені» до сільського голови без проблем отримують гектари землі в безоплатну власність для ведення сільського господарства. Але ж яке то повинно було б бути сільське господарство, якщо на цих гектарах через деякий час, «як гриби після дощу» з’являються нові палаци, які не сильно поступаються розкішшю, яку бачили в маєтках екс-президента Януковича та його побратимів.

Цікаво, чому ж так відбувається? І чи справді всі бажаючі можуть з легкістю отримати гектари землі для ведення сільського господарства у Сарненському районі?

Віктор Савчин
Віктор Савчин


Ми завітали у село Немовичі і поспілкувалися з мешканцями про те, чи можна в їх селі отримати ділянку для ведення сільського господарства. Нам без вагань розповідають про те, що з такими темпами, як у селі зараз «дерибанять» землю, то скоро тут і клаптика не залишиться для звичайних селян.

- Ви собі уявляєте, щоб такому, як я, хтось дав два гектара землі для ведення сільського господарства?! Та такому ніколи не бути! Вся земля тільки для обраних, для тих, хто добре «примазався» до Віктора Макаровича (діючий сільський голова села Немовичі,- прим.авт.), - говорить мешканець Немовичів. – Але то не тільки в нас так, в Катеринівці взагалі там народний депутат таку ділянку загородив, що вам і не снилося. Не думаю, що він там картоплю садитиме, певно копатиме…і точно, що не картоплю.

І насправді те, що кажуть в селі, то не чутки, адже є факти і конкретні прізвища тих, хто отримав по два гектари цінної, родючої землі для ведення селянського господарства, яке, напевно, як і в інших випадках перетвориться на ведення розкішного життя для тих, хто за немалі гроші викупить цю ділянку в отримувача.

ДИВІТЬСЯ САМІ на імена щасливчиків, які будуть провадити селянське господарство:

Боровик Анатолій Володимирович 2 га м.Сарни
Примак Ярослав Сергійович 2 га
Кузьмич Іван Іванович 2 га
Набухотний Олександр Анатолійович 0.56 га Вертипорох
Анатолій Іванович Іванович 2 га Вертипорох
Іван Миколайович 2 га с.Олексіївка
Степанець Руслан Адамович 0.77 га с.Карпилівка
Мартинюк Віталій Васильович 2 га с.Карпилівка
Мартинюк Сергій Васильович 2 га с.Карпилівка
Чорноморець Вадим Миколайович 2 га с.Олексіївка
Кузьмич Олександр Леонідович 2 га с.Тинне
Вознюк Дмитро Вікторович 2 га с.Вири
Мартинюк Леонід Васильович 2 га с.Карпилівка
Царук Анатолій Тихонович 2 га с.Чабель
Дяков Олег Миколайович 2 га смт Клесів
Абрамчук Олександр Вікторович 2 га смт Клесів
Дорожній Андрій Олександрович 2 га с.Вири
Вертипорох Анна Ульянівна 2 га с.Олексіївка
Савчин Микола Сергійович 2 га смт Клесів
Смика Олена Миколаївна 2 га с.Ясногірка
Мелещук Андрій Анатолійович 2 га с.Федорівка
Костирко Андрій Анатолійович 2 га с.Ясногірка

Виникає логічне питання, для чого ж Віктор Макарович Савчин так «рветься» стати головою вже нової об’єднаної територіальної громади? Чи не тому, що більше землі в підпорядкуванні – більше ресурсу, який можна роздати тим, «кому треба, своїм» та ще і грошей на тому добре підзаробити, бо ж гектари такої землі на дорозі точно не валяються. А чи віддати зараз йому шанс «дерибанити» землю і далі в більших розмірах – це питання зараз в руках громади, яка сама вирішить 29 жовтня, чи її це влаштовує?!

Джерело: http://rivnenews.com.ua/index.php/2011-10-13-10-02-35/8524-staty-holovoiu-oth-shchob-derybanyty-zemliu





На правах реклами