Ми у Facebook
29.10.2017, 16:40

Дієтичний та корисний гарбуз: що приготувати? (+РЕЦЕПТИ)

Сезон гарбузів якраз в розпалі. До речі, ця ягода не лише корисна, але й смачна та низькокалорійна. Що ж можна приготувати з гарбуза, навіть якщо ви на дієті?
Гарбузові галушки
сир : 250 г
яйце: 1 шт.
м’якоть гарбуза: 200 г
сіль, перець за смаком
борошно: 100 г

Приготування:
Сир розтерти з яйцем, посолити і поперчити. Гарбуз дрібно нарізати і запекти в духовці до м’якості або зварити. Розім’яти в пюре. Поєднати гарбуз із сиром. Додати в суміш борошно, замісити тісто. Сформувати з нього “ковбаску”, нарізати її на шматочки. Відварити в киплячій воді 5 хв. Подавати з маслом та сметаною.

Гарбузова запіканка – смачні та легкі рецепти

Гарбузові котлети з фаршем
гарбуз середній: 1 шт.
фарш мішаний (свинина і яловичина): 400 г
молоко: 1 склянка
крупа манна: 1/2 склянки
цибуля: 1 шт.
яйця: 2 шт.
цукор: 2 ст. ложки
сіль, перець, панірувальні сухарі

Приготування:
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, потерти на тертці. Посолити, викласти у сковорідку з розігрітою олією і протушкувати на середньому вогні до готовності. Додати цукор, влити молоко і поступово додавати манну крупу, постійно помішуючи, щоб не утворювалось грудочок. Коли манка буде готова, зняти сковорідку з вогню і залишити, щоб маса охолола.

Цибулю подрібнити, обсмажити до золотистого кольору, додати фарш і обсмажувати, постійно помішуючи, до готовності. Залишити, щоб начинка охолола. До охолодженої гарбузової маси додати збиті яйця і ретельно перемішати. Сформувати з маси палянички, викласти на них фарш і сформувати котлети. Обваляти котлети у панірувальних сухарях й обсмажити у невеликій кількості рослинної олії. Подавати котлети гарячими, виклавши їх на листя салату і поливши сметаною.

Рецепт на Хеловін і не тільки: гарбузові смаколики


Оладки гарбузові з сосисками

Гарбуз - 240 г
Сосиски (сардельки або варена ковбаса) - 100 г
Яйце - 2 шт
Борошно — 1 столова ложка
Масло вершкове та олія для смаження - по 15 г
Сіль, спеції та зелень за смаком.

Приготування:
Гарбуз чистимо від шкірки та насіння, тремо на буряковій тертці. Сосиски або ковбасу теж можна потерти або просто подрібнити ножем. Сирі жовтки розтираємо з вершковим маслом чи олією, змішуємо з гарбузом та ковбасою, додаємо борошно та сіль, персимо за смаком, Усе старанно розмішуємо. Ложкою викладаємо на пательню, як оладки, смажимо з двох боків. Подаємо гарячими, можна з томатним або часниковим соусом.

Готуємо ароматні гарбузові млинці на сніданок [+Фото]

Джерела:
http://patelnya.com.ua, газета "ОГО".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ