Ми у Facebook
01.11.2017, 12:01

Тих, хто поширив інформацію про заражену воду у Рівному, можуть розшукувати спецслужби

У соціальних мережах поширювали інформацію про зараження водопровідної води у Рівному гепатитом А.
Як повідомляло ОГО, за словами директора РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша, питна вода у Рівному відповідає нормам, а чутки про зараження людей через водопровідну мережу вважає «панічно» неправдивими. Саме тому вони офіційно звернулися до СБУ для вжиття заходів реагування на недостовірну інформацію.

Повідомлення про це розповсюдила прес-служба Рівненської ОДА.

До слова з Рівненського обласного лабораторного центру теж офіційно повідомили, що інформація про зараження питної води у Рівному гепатитом А є недостовірною. В Рівному відбувається прогнозований циклічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А. Протягом жовтня кількість хворих становила 16 осіб, cеред них - 4 дитини.

При зборі епіданамнезу встановлено контактно-побутовий шлях передачі. Останні дослідження на наявність антигену ВГА у воді з осередків інфекційних захворювань станом на 25 жовтня, як і попередні у цьому році, були від’ємними.

Зазначені показники захворюваності не характерні для передачі через воду, так як останній характеризується одномоментною масовою (на порядок більшою) захворюваністю.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:


Чи правда, що водопровідна вода у Рівному заражена гепатитом


Директор "Рівнеоблводоканалу" спростував інформацію про зараження води

Стало відомо, де на Рівненщині найкраща і найгірша питна вода

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами