Ми у Facebook
03.11.2017, 15:21

Очищення кишківника – шлях до омолодження

Шкіру називають дзеркалом кишківника. Адже організм – єдина, цілісна система, де органи нероздільно пов’язані між собою і впливають на стан один одного.
– В організмі постійно утворюються продукти обміну речовин, а найбільше їх “виробництво” відбувається у кишківнику – головному імунному органі людини. Саме так – імунному, адже лише тут формуються та дозрівають імунні клітини. При найменшому порушенні мікрофлори кишківника розвивається імунодефіцит, а порушення у засвоєнні речовин стають причиною гниття чи бродіння у кишківнику, що інтоксикує організм, – розповідає хірург-проктолог приватного проктологічного кабінету міської поліклініки №2 Сергій КУЗЬМИЧ. – Усі ці процеси обов’язково проявляться на шкірі. Адже для виведення токсинів організм залучить цілу систему органів виділення, до яких відноситься і шкіра. У більшості випадків стан шкіри допомагає лікареві дізнатись про стан кишківника, який також впливає на роботу легенів, печінки, нирок та інших органів, у яких відбуваються процеси обміну. Коли процеси утворення речовин у нормі – людина почуває себе здоровою та відповідно виглядає. У випадку, коли потік токсичних речовин від кишківника перевищує можливості системи виведення організму – погіршується стан шкіри: втрачається еластичність, передчасно утворюються зморшки, з’являється нездоровий колір. Залежно від переваги тих або інших токсичних речовин в організмі, шкіра може мати жовтий, сірий, землистий відтінок, з’являються кола під очима та набряки. У деяких випадках розвивається алергія чи інші запальні процеси. Досвід показує, що очищення організму зсередини підвищує ефективність косметичних процедур. Погіршення стану шкіри дерматологи та косметологи прямо пов’язують з “атакуванням” організму токсинами, які утворюються певними видами бактерій тонкого кишківника.

Будь-яке очищення організму починається з очищення кишківника
Вирішити проблему вдається двома шляхами: косметичним, який діє зовні та не викорінює причину; інший шлях – очищення організму зсередини. Люди зрозуміли вже давно, що очищення організму потрібно починати саме з кишківника. Найчастіше його очищають послаблюючими препаратами, клізмами, застосовують гідроколонотерапію тощо. Усі ці методи допомагають позбутись токсичних речовин зовнішнього і внутрішнього походження, алергенів, застійної жовчі, надлишкових патогенних чи умовно-патогенних мікроорганізмів. При цьому значно поліпшується якість крові, що зменшує функціональне навантаження на органи видільної системи (печінку, нирки, легені, шкіру та імунну систему). Очищення кишківника “омолоджує” його слизову, яка захищає нас від надлишкового проникнення бактерій, токсинів та алергенів.
– Варто зазначити, що будь-яке вимивання вмісту кишківника вимагає “заселити” його новими корисними мікроорганізмами. Для цього лікар прописує індивідуально препарати, що містять їх (пробіотики), – зауважив лікар.

Чистий організм змушує “літати”
При “чистому” кишківнику виникає відчуття бадьорості, легкості й внутрішнього комфорту, поліпшується настрій, зникає дратівливість та хронічна втома, нормалізується сон. Шкіра стає м’якою й пружною, поліпшується її колір. Особливо відчутні зміни відзначають пацієнти із проблемною шкірою – зменшуються висипання або зникають зовсім.
Профілактичне очищення кишківника показане людям, які:
- харчуються рафінованою або одноманітною їжею,
- ведуть малорухомий спосіб життя,
- схильні до ожиріння,
- часто піддаються застудам,
- діяльність яких пов’язана зі стресовими ситуаціями та шкідливістю,
- мають шкідливі звички (у тому числі нікотинову залежність).

Ліц. АВ №431254, від 11.09.2008 р., МОЗУ

Кабінет проктолога Сергія Кузьмича знаходиться в міській поліклініці №2
за адресою: м. Рівне, вул. Драгоманова, 7
Попередній запис за тел. (097) 248-51-16

На правах реклами





На правах реклами