Ми у Facebook
05.11.2017, 12:00

Обличчя: безпечні та небезпечні методи очищення шкіри

Якщо у вас шкіра обличчя жирна або комбінована, то наша стаття буде для вас дуже пізнавальною.
Щоб шкіра була гарною, ми часто скуповуємо в магазинах косметики різні засоби: скраби, гомажі, маски, спеціальні “вугільні смужки” (які, до речі, досить боляче відривати, а це розтягує шкіру і може призвести до появи нових зморщок). Домашній догляд за шкірою обличчя для багатьох також включає процедуру “видавлювання”. Але, дорогі жінки, цю процедуру “на дому” взагалі краще не проводити, щоб не занести якоїсь інфекції. Тож давайте розглянемо всі варіанти процедур очищення шкіри обличчя від “чорних цяток”, сальних пробок та прищиків.

Домашній метод “видавлювання”

Така чистка має назву “механічна”, вона потребує стерильності й акуратності. Спочатку змиваємо з обличчя всю косметику, потім приступаємо до “розпарювання”. Рекомендую парову ванночку із трав’яним відваром ромашки. Уважно ставтесь до часу виконання процедури – не більше 3-4 хвилин! Це важливо, щоб не завдати непоправної шкоди, адже в результаті парових ванночок на поверхні шкіри можуть утворюватися капіляри.

Далі вмиваємось дуже теплою водою – і можна приступати до очищення шкіри. У вас обов’язково повинні бути ватні диски, руки краще проспиртувати (або використати одноразові рукавички). Після процесу видушування шкіру обличчя слід обробити слабким антисептичним розчином. Дуже добре протерти шматочком льоду також із настою ромашки. Робіть процедуру ввечері, коли не потрібно вже виходити на вулицю.

Ефект: пори звузяться, шкіра очиститься.

Недолік процедури: 100% гарантії безпеки вам не дасть ніхто, наслідки передбачити просто неможливо.

Вартість в салоні краси: 250 грн.

Салонні процедури “чисток”

Очищення може бути лазерне, вакуумне, ультразвуком, фруктовими кислотами. Лазерний метод потребує наявності спеціального обладнання в салоні та дуже гарно підготовленого персоналу. Перед початком такої процедури поверхню шкіри також очищують від косметики, а потім “припікають” спеціальним апаратом проблемні зони. Встановлена температура “припікання” знищує шкідливі бактерії. Потім шкіру обробляють тоніком чи лосьйоном і наносять зволожувальний крем.

Плюси: шкіра так не “постраждає”, як при механічному очищенні, а натомість покращується мікроциркуляція і постачання шкіри поживними речовинами і киснем.

Мінуси: є невеликі відчуття болю (поколювання), особливо при першому проходженні процедури, потрібно буде потерпіти. Почервоніння швидко минає. Також ціна досить висока, майже 800 грн.

Очищення ультразвуком
. Ця процедура передбачає проходження через шкіру коротких хвиль, які “розтрушують” і виводять зі шкіри підшкірні забруднення.
Плюси: ця процедура покращує обмінні процеси шкіри.

Ціна: 300 грн.

Очищення фруктовими кислотами. Така процедура роз’їдає забруднення шкіри шар за шаром і забезпечить лише підсихання вже наявних у вас прищиків.
Ціна на таку процедуру в салоні краси – орієнтовно 600 грн.
Дорогі жінки! Не наважуюсь вам радити лише одну з салонних процедур – вакуумне очищення.

Його використовують лише на проблемних ділянках шкіри. Спеціальним апаратом ніби “всмоктуються” забруднення. Наслідком можуть бути розсипи дрібних капілярів на шкірі обличчя. Процедура недешева: в середньому 850 грн.
Перш ніж погодитись на будь-яку із описаних процедур, зважте для себе всі “за” і “проти”. І будьте завжди красивими!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ