Ми у Facebook
10.11.2017, 15:18

Чому не прийшла субсидія - п'ять основних причин

Уряд вже кілька разів змінював умови нарахування субсидій. То чому частина рівнян може залишитися без допомоги на ЖКП?
У «Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКП» зазначено, що надання субсидії припиняється в наступних випадках:

1. Неплатежі за фактично спожиті житлово-комунальні послуги, коли їх вартість перевищує надану субсидію. Інформацію про такі неплатежі в УПСЗН надають ЖЕКи, житлово-будівельні кооперативи, ОСББ до 10 числа місяця, який слідує за місяцем виникнення боргу.


Все про нову субсидію: кому, скільки, за що, хто заплатить


Винятки з п.1:

- затримка зарплати або пенсії, підтверджена документально;

- заборгованість оскаржується в судовому порядку.

2. Виявлено недостовірні дані про доходи споживача, його майновий стан, покупку дорогих товарів і послуг, які привели до виплати зайвої субсидії.

3. Під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства соціальний інспектор виявив ознаки порушень, які призвели до виплати зайвої субсидії.

4. При зміні одержувачами субсидії місця проживання, або інших обставин, які унеможливлюють надання субсидії (смерть).

5. Заява уповноваженого власника або наймача житла.

Для відновлення субсидії, яка була призупинена за умовами п.1, необхідно погасити борг або укласти договір про його реструктуризацію з компанією-постачальником ЖКП.

Сума субсидій, надмірно перерахована в зв'язку з умовами п.2 і п.3, повертаються на вимогу УПСЗН або безпосередньо одержувачем, або списанням коштів з його особистих рахунків в компаніях, які надають ЖКП.

До посадових осіб УПСЗН, з вини яких відбулося надмірне нарахування та виплата субсидій, застосовуються заходи, передбачені законодавством.

За матеріалами https://104.ua/





На правах реклами