Ми у Facebook
13.11.2017, 10:01

Які українські партії можуть перемогти на виборах

Українці розповіли про свої симпатії.
Соціологічна служба Центр Разумкова проводила дослідження з 6 по 11 жовтня 2017 року. Опитали 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

У разі проведення парламентських виборів найближчим часом найбільше голосів отримали б такі політичні сили: Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (13,6%) серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, ВО «Батьківщина» (10,0%), Партія "Громадянська позиція" (8,9%), Партія "Опозиційний блок" (8,6%). За Політичну партію "За Життя" готові проголосувати 6,8% опитаних, які мають намір взяти участь у виборах, за Радикальну Партію Олега Ляшка – 6,5%, за «Об’єднання «Самопоміч» – 5,9%, за Об'єднання правих партій ("Свобода", "Правий Сектор", "Національний корпус") − 4,2%. Інші політичні сили набрали би менше 3% голосів виборців кожна.

Українці найбільше довіряють волонтерам, церкві та військовим

У випадку проведення президентських виборів найбільшу електоральну підтримку у першому турі виборів отримали б П. Порошенко (14,0% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах), Ю.Тимошенко (8,4%), А. Гриценко (7,2%), Ю.Бойко (6,8%), С.Вакарчук (6,6%), О. Ляшко (6,3%). За В. Рабіновича готові віддати свій голос 5,9% учасників виборів, за В. Гройсмана – 4,1%, за А. Садового – 4,0%, за О. Тягнибока – 3,0% , за В. Кличка – 2,0%, за А. Яценюка – 1,4%, за П. Симоненка – 1,4%, за Д. Яроша – 1,1%, за Н. Савченко – 0,8%.

Олега Ляшка перевірять через півмільйонний виграш


За повідомленням з Центру Разумкова.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами