Ми у Facebook
17.11.2017, 10:01

Колізія у Рівному: що рівнянам потрібно більше — дерева чи зручна вулиця?

Місто Рівне постійно змінюється — колись затишні й маленькі вулички стають жвавими центрами міського життя. Таку ж трансформацію пережила і вулиця Симона Петлюри, яка з плином часу стала дуже популярним серед рівнян місцем.
Поруч з Народним Домом, який завжди був центром громадсько-політичного життя у місті, “виросло” чимало кафе та ресторанчиків, а також, навіть, банківських установ — саме тому це місце в Рівному отримало неофіційну назву “Банкова вулиця”. А через те, що з часом збільшилася кількість авто, то й паркування на тротуарах стало звичним явищем.

Нині виникла потреба капітального ремонту вулиці Симона Петлюри та частини вулиці Пересопницької. Капітальний ремонт дозволить збільшити пропускну здатність вулиць, створивши більш комфортні умови для водіїв й пішоходів та дасть можливість уникати заторів, які також частенько не дивина на цій вулиці. Зрозуміло, що збільшення маневровості на цих вулицях зробить місто комфортнішим і для самих рівнян, і для гостей міста.



План реконструкції також передбачає й створення паркувальних місць біля Народного Дому. А для цього комунальні служби зрізали дерева, які для багатьох рівнян стали звичною частиною міського ландшафту. І хоча будь-яке зрізання дерев для рівнян — болюче, але й, як виявилося, місця для паркування на вулиці Симона Петлюри необхідні:

- Я часто буваю з дітьми у одному із кафе на вихідних, а тому знаю, як зупинятися тут вкрай незручно. Вважаю, що на цій вулиці потрібно зробити місця для паркування — це центр міста, багато кафе, різних установ, тут бувають і туристи. Погано, коли доводиться паркуватися за кілька метрів, а потім сюди добиратися пішки. Проте місця для паркування треба зробити з дотриманням усіх необхідних вимог, щоб нічого не потрібно було нищити і паркувальні місця були, - говорить рівнянин Микола.

- Я вважаю, що тут потрібна парковка. Я часто приїжджаю в один із банків, дуже незручно, коли доводиться паркуватися на іншій вулиці, а потім йти пішки, - ділиться своїми думками рівнянка Оксана.

Загалом рівняни нарікають, що припаркуватися біля потрібної будівлі — справжня задачка, доводиться зупинятися часом ледь не за кілометр, а потім йти пішки. Та й доїхати сюди — теж часто справжня проблема, що ще раз доводить необхідність збільшити пропускну здатність цієї частини Рівного:

- Я вкрай позитивно ставлюся до ініціативи провести реконструкцію вулиці Симона Петлюри та частини вулиці Пересопницької. Посудіть самі, за останні кілька років кількість машин значно зросла. А ці вулиці не змінювалися. Тому доїхати у цю частину міста — нелегка задача. Часто в годину пік тут постійні затори, водії порушують правила: паркуються на дорозі або на тротуарах, вулиця тут дуже пожвавлена, адже це справжній бізнес-центр у Рівному, тому однозначно потрібні позитивні зміни, - говорить Костянтин МУШИНСЬКИЙ, власник ресторанів “Компот” та “Двір”, які знаходяться якраз на цій вулиці.

І це не єдина подібна думка:

- Вважаю, що це хороша ідея — здійснити реконструкцію вулиці Симона Петлюри та частини вулиці Пересопницької. Я до цього ставлюся позитивно. Було б добре, щоб реконструювали не лише вулицю Симона Петлюри та частину вулиці Пересопницької, але й інші вулиці, де це потрібно, - говорить директор ТОВ “Скарб” Андрій СІСТУК.

Питання реконструкції є доволі актуальним для міста Рівного:

- Замовником реконструкції вулиці Симона Петлюри та частини вулиці Пересопницької є управління ЖКГ Рівненського міськвиконкому. Завдяки реконструкції збільшиться пропускна здатність цих вулиць, що в свою чергу полегшить транспортний потік, а також зробить їх більш доступними для пішоходів. Справа в тому, що ця вулиця сама по собі вузька, коли її проектували, то не передбачали, що в місті буде велика кількість автомобілів. Адже на мапі міста ця вулиця з’явилася в 1896 році. Тобто вона була розрахована ще на гужовий транспорт. Саме тому виникла потреба пристосувати вулицю Симона Петлюри та частину вулиці Пересопницької до сучасних, європейських стандартів. За рахунок зменшення тротуару вдасться розширити вулицю Симона Петлюри, що зробить її комфортнішою для рівнян, адже там завжди жвавий рух та велике скупчення авто. Стане легше, приміром, добиратися на вулицю Соборну. Чесно кажучи, на цій вулиці доволі складно роз’їхатися двом зустрічним автомобілям. Тому й було прийняте таке рішення про реконструкцію. Щодо дерев, які зрізали біля Народного дому, то вони були в аварійному стані через вік й їх зрізали згідно з належними дозволами, яке видало управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому. Біля Народного Дому планують облаштувати паркувальні місця, адже відвідувачі і Народного Дому, і закладів харчування, які розташовані неподалік, залишали авто на проїжджій частині, тим самим перешкоджаючи рухові інших транспортних засобів, - зазначає заступник міського голови Рівного Віталій ГЕРМАН.

Крім цього, як вдалося довідатися із власних джерел, після реконструкції вулиць, розширення проїжджої частини, збільшення пропускної здатності та створення місць для паркування, дерева планують знову висадити в іншому місці. А тому Рівне без краси і власних “екологічних очищувачів” повітря навряд чи залишиться. Понад це, деякі дерева, які зрізали, були настільки старими (це й не дивно, адже вулиця Симона Петлюра, без перебільшення, історична, а отже й деякі дерева були не менш “історичними”), що створювали потенційну небезпеку, ризикуючи впасти на людній вулиці. Як вдалося довідатися, на вулиці Пересопницькій свого часу таки справді впало старе дерево.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами