Ми у Facebook
26.11.2017, 15:22

Як рівнянам відключитися від централізованого теплопостачання

Верховна Рада дозволила відключатися від централізованого теплопостачання поквартирно проте є одне "але".

Закон «Про житлово-комунальні послуги» було ухвалено у парламенті 9 листопада. Текст закону опублікований на сайті Верховної Ради.

Умовою для дозволу на від’єднання від центрального опалення та постачання гарячої води є наявність певної кількості вже відключених квартир у будинку.

Чи можна у Рівному заплатити за комунальні послуги без комісії

«У багатоквартирних будинках, у яких на день набрання чинності цим Законом не менш як половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, власники квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, не зобов’язані, але мають право виключно за власним рішенням у встановленому порядку відокремити (відключити) від них свою квартиру чи нежитлове приміщення та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні», – йдеться у тексті закону.

Новий закон про комунальні послуги: що зміниться для споживачів

Водночас нормативним актом не допускається примусове відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води власників квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, у багатоквартирних будинках у разі відключення від цих мереж інших власників квартир та нежитлових приміщень.

Чи можуть за комунальні борги забрати квартиру?

Законопроектом, зокрема, встановлюється порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг - на послуги управління, водопостачання, поводження з відходами, газу, електрики.

Джерело:https://zaxid.net/verhovna_rada_dozvolila_vidklyuchatisya_vid_tsentralizovanogo_teplopostachannya_pokvartirno_n1441135






На правах реклами