Ми у Facebook
26.11.2017, 10:40

Кращий софтболіст Рівненщини провів «Розминку від чемпіона» на Березнівщині

Рівненська команда «Західний вогонь» вже багато років поспіль є беззаперечним фаворитом Чемпіонату України з софтболу, і з року в рік підтверджує своє реноме найкращої команди країни.
Окрім успішних виступів на внутрішній та міжнародній арені, учасниці команди регулярно беруть участь в спортивно-масовому заході «Розминка від чемпіона».

Його організацією і проведенням займається «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради разом з Відділенням Національного олімпійського комітету України в Рівненській області. Під час зустрічей гості розповідають дітям про життя професійних спортсменів, тренування і відповідають на їхні запитання.

Цього разу з учнями Кам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів зустрілася майстер спорту України з софтболу Капітанчук Вікторія. Кращий гравець Рівненської області з софтболу серед юніорів розповіла школярам правила гри. Тепер діти знають, що в софтбол грають м'ячем, який значно більший та м'якший за бейсбольний. Кидок здійснюється за особливою технікою, а сама гра триває лише сім інінгів (період гри), замість дев'яти, як у бейсболі. В багатьох країнах софтбол є найпопулярнішою альтернативою бейсболу, в який грають аматори, жінки та діти, адже відмінності мають на меті максимально знизити травматичність та вимоги до фізичної підготовки спортсменів.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Школярі з Рівненського району зустрілися з призеркою лондонської Олімпіади

Ольга Земляк здобула бронзу на римському етапі «Діамантової ліги»

Окрім теоретичної частини діти мали можливість на практиці застосувати отримані знання. Спортсменка запросила їх до короткого тренування, під час якого всі бажаючі спробували кидати м’яч, відбивати його битою та ловити спеціальною рукавичкою. Також гостя провела для учасників заходу розминку, яка складалася з бігу, вправ на гнучкість та блоку силових вправ для рук і ніг. Завершився захід врученням сувенірів від організаторів всім його учасникам та тривалою фотосесією з атлеткою.





На правах реклами