Ми у Facebook
03.12.2017, 11:24

Умови працевлаштування іноземців в Польщі наступного року зміняться

Тепер за працевлаштування доведеться платити.
Починаючи з січня 2018 року набувають чинності нові правила працевлаштування іноземців у Польщі. Декларація про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцеві безкоштовно замінять платні дозволи на сезонні роботи.

Про це сказала директор Повітового управління праці в місті Ґруєць Мажанна Скочек. Сезонні дозволи стосуватимуться таких галузей: рільництво, садівництво, туристичну та гастрономічну галузі.

У Польщі не ростуть зарплати через українців


За словами директора Повітового управління праці в місті Ґруєць, дозволи на сезонну працю будуть двох видів: два етапи надання дозволів стосуватимуться іноземців, які перебувають поза кордонами Польщі, а один етап – іноземців, котрі вже перебувають на терені Польщі і мають дозвіл на легальне перебування на підставі іншій, ніж сезонні роботи.

Робота в Туреччині: як доводиться українцям

Щодо іноземців, котрі перебувають за межами Польщі, роботодавець буде складати заяву про надання дозволу на сезонні роботи, на підставі цього дозволу іноземець зможе відкрити візу до Польщі. Іноземці, котрі мають біометричні паспорти, зможуть в’їхати з таким дозволом до Польщі без візи. Роботодавець зобов’язаний зареєструвати іноземного працівника в управлінні праці.

Про це повідомляє Польське Радіо.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами