Ми у Facebook
27.11.2017, 15:16

Прокуратура зайнялася Острозькою психлікарнею

Прокуратура звернулася з листом у Рівненську обласну раду про необхідність забезпечення пацієнтів Острозької обласної психіатричної лікарні належним харчуванням.
Здолбунівською місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства у комунальному закладі "Острозька обласна психіатрична лікарня” Рівненської обласної ради.

Нагадаємо, що порушення в цьому закладі виявляють не вперше.

За результатами цієї перевірки, виявлено порушення та прорахунки в організації роботи зазначеного психіатричного закладу.

Зокрема, у лікарні не дотримано встановлених норм харчування для хворих, енергетична цінність якого становить на одного пацієнта 2000 кКл на добу (при нормі – 2400-2500 кКл).

Серед інших порушень, що їх виявили прокурори, – недотримання адміністрацією закладу протипожежних вимог та правил. Зокрема, у приміщенні відсутні автоматична пожежна сигналізація, евакуаційне освітлення з живленням незалежним від основного, інше. І хоча на ці прорахунки вже вказувалось адміністрації закладу за результатами попередніх перевірок органів прокуратури і МНС, їх досі не усунуто.

Вказані порушення та недоліки стали можливими не лише внаслідок несумлінного ставлення посадових та службових осіб лікарні до виконання своїх службових обов’язків, а й через недостатнє фінансування комунального закладу «Острозька обласна психіатрична лікарня».

Про результати проведеної перевірки прокуратурою інформовано Рівненську обласну раду, а також звернуто її увагу на необхідність затвердження в повному обсязі видатків на організацію харчування та належного забезпечення протипожежних заходів у даному лікувальному закладі з метою захисту конституційних прав осіб, до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Зазначений документ прокуратури перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами