Ми у Facebook
28.11.2017, 16:38

Відомий польський аеропорт ліквідовують

Фото з yavp.pl

Рішення про це вже прийняли.
Варшавський авіаційний порт ліквідують. Рішення про це вже прийняте. У 2027 році весь пасажиропотік з аеропорту імені Шопена переведуть до нового терміналу в 45 км від столиці.

Рішення про подальшу долю аеропорту Фредеріка Шопена приймуть в 2025 році, - про це заявив представник уряду Польщі з нагляду за будівництвом Центрального транспортного порту (так буде називатися новий аеропорт) Миколай Вілд (Mikołaj Wild), повідомляє money.pl.

- Залишається питання, що робити з цим привабливим місцем - 600 гектарами землі майже в центрі міста - оснащеним двома швидкісними автотрасами та залізничним сполученням. У нас є 10 років, щоб прийняти це рішення. З одного боку, існує питання безпеки - там у нас є військовий аеродром. Але з іншого боку, вартість цих 600 гектарів, - заявив чиновник він в Сеймі.

Втім, головне рішення вже прийнято. Столичний аеропорт імені Фредеріка Шопена буде закритий - підтвердив Миколай Вілд в ефірі радіостанції TVP3.

Пасажири зможуть скористатися послугами нового аеропорту Солідарність (Solidarność), який буде побудований в Станіславові (Stanisławowo) в 45 км від Варшави.

Умови працевлаштування іноземців в Польщі наступного року зміняться

Планується, що аеропорт Шопена функціонуватиме тільки в якості військового аеродрому, а також для обслуговування транспортних і чартерних перевезень.

У Польщі не ростуть зарплати через українців


Зараз аеропорт ім. Шопена обслуговує близько 38% всіх пасажирських повідомлень у Польщіт та близький до вичерпання резервів пропускної здатності. У 2016 році тут побувало близько 12,8 млн. пасажирів.

Пасажиропотік нинішнього року, за оцінками фахівців, складе 14 млн. осіб. За перші вісім місяців цього року порт обслужив 10,4 млн. пасажирів - на 24% більше, ніж у відповідний період 2016 року.

Про це повідомляє видання yavp.pl

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ