Ми у Facebook
30.11.2017, 11:15

Рівненський «Верес» вилетів з Кубка України після поразки від «Шахтаря» [+Відео]

Зазнавши найбільшої у сезоні поразки, рівненський "Верес" припинив похід за Кубком України. У Харкові рівняни напіврезервним складом поступилися лідеру української Прем’єр-ліги - донецькому "Шахтарю" - з розгромним рахунком 4:0.
"Шахтар" - "Верес" - 4:0 (2:0)

Кубок України з футболу, чвертьфінал
29 листопада 2017 року, Харків, стадіон «Металіст»

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Асистенти: Андрій Скрипка (Кропивницький), Сергій Приступа (Київ)
Четвертий арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Спостерігач арбітражу: Володимир Петров (Харків)
Делегат ФФУ: Вадим Тополянський (Харків).

Голи: Феррейра (7), Бернард (45), Марлос (63), Бланко Лещук (83)
Попередження: Хочолава (50), Петряк (54), Фред (59), Степаненко (78) - Западня (27), Г.Пасіч (90+1)

"Шахтар": Пятов, Петряк, Хочолава, Ракицький, Ісмаілі, Фред (Алан Патрік, 66), Степаненко, Марлос, Коваленко, Бернард (Дентіньо, 59), Феррейра (Бланко Лещук, 73). Запасні: Шевченко, Ордець, Азеведо, Зубков.
Тренер: Нуну Кампуш.

"Верес": Когут - Сімінін (Кобін, 46), Скотаренко, Адамюк, Западня, Кучеров, Карасюк (Морозенко, 46), Котляр, Г.Пасіч, Капаррос (Степанюк, 66), Палагнюк. Запасні: Бандура, Іщенко, Сергійчук, Барабаш.
Головний тренер: Юрій Вірт.


Як відзначили в Інформаційній службі НК "Верес" (Рівне), матч проти донецького «Шахтаря» у Харкові став другим в історії рівненського клубу чвертьфіналом Кубка України. Дотепер на цій стадії розіграшу турніру наша команда грала лише раз, у сезоні 1993-1994, і цей досвід був успішним. Тоді «Верес» завдяки виїзному голу здолав запорізьке «Торпедо» (1:0, 1:2) та пробився до півфіналу.

На звітну гру, пам`ятаючи про дуже важливий матч чемпіонату УПЛ із тим таки "Шахтарем" вже у суботу, Юрій Вірт вдався до ротації. З перших хвилин на кубковий матч вийшли Богдан Когут, Володимир Скотаренко, Валерій Кучеров, Едгар Капаррос, Геннадій Пасіч та Василь Палагнюк.

Наставник "гірників" Пауло Фонсека, який у голові тримав не лише суботній матч з "Вересом", а й гру проти "Манчестер Сіті" у Лізі чемпіонів - експериментував значно менше. Умовно не основними можна назвати хіба Петряка та Хочолаву. Сам Пауло Фонсека, до слова, гру дивився з трибуни. Причина - дискваліфікація.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Хахльов про «Верес»: «Ми перетворили кризу в українському футболі на можливість»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

"Гірники", які перед цією грою вважалися фаворитом протистояння, дуже швидко відкрили рахунок. Артур Западня затримався при створенні штучного офсайду, дозволивши уникнути пастки Факундо Феррейрі. Опинившись віч-на-віч із Богданом Когутом, нападник "Шахтаря" не залишив шансів голкіперу - 1:0. Практично одразу міг забивати Марлос. Його удар наш воротар парирував.

Ще два моменти невдовзі не використав Віктор Коваленко. Спершу він пробив значно вище воріт, опинившись майже тет-а-тет із Богданом Когутом. А потім, програв боротьбу за підбір Валерію Кучерову після удару Факундо Феррейри.

"Верес" огризнувся гострою передачею від Геннадія Пасіча, яку не зумів замкнути Василь Палагнюк. І практично одразу гості пропустили втретє. Антон Котляр у простій ситуації сфолив перед власним штрафним майданчиком. Бернард штрафний удар виконав переконливо - 2:0.

У перерві Юрій Вірт випустив на поле Василя Кобіна та Євгена Морозенка. Втім, справжнім посиленням така рокіровка не стала, адже покинули поле такі ж основні Сергій Сімінін і Роман Карасюк.

Втім, по перерві наша команда заграла розкутіше, намагаючись сміливо іти вперед. На жаль, саме одна із таких атак завершилася голом саме у наші ворота. Геннадій Пасіч втратив м`яча, "гірники" організували швидкий контрвипад три в три, який точним ударом завершив Марлос.

Наприкінці матчу "червоно-чорні" мали ще один шанс. Василь Кобін, виконуючи штрафний, пробивав метрів з сімнадцяти - трохи вище воріт.

"Шахтар" же забив вчетверте. Густаво Бланко Лещук уникнув офсайдної пастки і був першим на добиванні після пострілу Марлоса.

"Верес" припиняє похід за Кубком України і готується до суботньої гри проти "Шахтаря" у чемпіонаті УПЛ.







На правах реклами