Ми у Facebook
01.12.2017, 17:20

Які дозволи потрібно, щоб торгувати напоями з авто

Щодо необхідності одержання дозволу для здійснення торгівельної діяльності кавовими та іншими безалкогольними напоями з транспортного засобу відповідає Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.
Згідно з частиною першої статті 6 Господарського кодексу України загальними принципами господарювання в Україні є, зокрема, заборона незаконного втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

На Рівненщині "зимову" субсидію отримає майже 200 тисяч сімей

В статті 31 Господарського кодексу України зазначено, що дискримінацією суб'єктів господарювання органами влади визнається, зокрема, встановлення заборон чи обмежень стосовно окремих суб’єктів господарювання або груп підприємців. Дискримінація суб'єктів господарювання не допускається.

Так, на сьогоднішній день Закон, який визначає правові та організаційні засади функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності і встановлює порядок діяльності дозвільних органів, уповноважених видавати документи дозвільного характеру, та державних адміністраторів є Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Чи святкуватимуть українці два Різдва?

Частиною першою статті 4 цього Закону передбачено, що виключно законами, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру, встановлюються, зокрема, необхідність одержання документів дозвільного характеру та їх види; дозвільний орган, уповноважений видавати документ дозвільного характеру.

На теперішній час, законами України не передбачено необхідності одержання дозволу для здійснення торгівельної діяльності кавовими та іншими безалкогольними напоями з транспортного засобу, у зв'язку з чим відсутня необхідність одержання такого дозволу.





На правах реклами