Рівненський інформаційний портал OGO.ua
Бренд року ОГО



подати
оголошення
Новини партнерів

01.12.2017, 13:22

В Україні за рік подорожчав салат Олів’є

Про це говорять експерти.
Цей “французький салат” давно став частиною новорічних свят в Україні. І за останній час він став дорожчим. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написав Олексій Дорошенко — генеральний директор Української асоціації поставників торгових мереж .



Вартість приготування салату Олексій Дорошенко порахував за данимими Державної служби статистики, а всі інші за цінами ринку "Дніпро" в Києві.

В Україні святкуватимуть Різдво двічі

Рецепт салату Олів'є був такий: відварна картопля – 600г, відварна морква – 250г, цибуля – 200г, варена ковбаса – 600г, яйця – 5 шт., солоні огірки – 500г, консервований зелений горошок – банка 420г, майонез – упаковка 270г, сіль за смаком.

В яких районах Рівненщини зросло виробництво сільськогосподарської продукції

За даними Держстату, станом на 21 листопада 2016 року продукти коштували: відварна картопля – 4,9грн. за кілограм, або 2,9грн. за 600г, відварна морква – 3,9грн. за кілограм, або 1грн. за 250г, цибуля – 4,2грн. за кілограм, або 80 копійок за 200г, варена ковбаса – 59,8грн. за кілограм, або 35,8грн. за 600г, яйця – 19,5грн. за десяток, або 9,7грн. за 5 шт.

На консервацію й майонез ми витратили: солоно-мариновані огірки – 15,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 21,2грн. за 420г бляшанку, майонез – 14,3грн. за 270г упаковку.

Тобто в 2016 році приготування майже 3 кг. салату Олів’є, яких буде достатньо для родини та не менш ніж 10 гостей, коштував 101 грн.

За рік, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 5,8грн. за кг, або 3,5грн. за 600г, відварна морква – 6,4грн. за кг, або 1,6 грн. за 250г, цибуля – 5грн. за кг, або 1грн. за 200г, варена ковбаса – 74,8грн. за кг, або 44,9грн. за 600г, яйця – 23,8грн. за десяток, або 11,9грн. за 5 шт.

На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 24,3грн. за 500г баночку, консервований зелений горошок – 23,6грн. за 420г бляшанку, майонез – 16,7грн. за 270г упаковку.

У цьому році, за місяць до новорічних свят, приготування майже 3 кг. салату Олів’є коштуватемо нам 127,5 грн.

За рік салат Олів’є подорожчав на 26,5грн., або більше, ніж на 26%.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram
Система Orphus
Коментарі:

Останні новини
Новини партнерів