Ми у Facebook
05.12.2017, 16:01

Як вплине закон «МаскиШоуСтоп» на бізнес

Президент підписав розроблений Мін’юстом закон щодо запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес. Він покликаний зупинити «маски-шоу» на підприємствах.
Зокрема, новий закон передбачає, що:
– Ухвала судді, який приймає рішення про проведення обшуку, повинна здійснюватися під аудіо- та відеофіксацію. Докази, отримані під час виконання ухвали про обшук, винесеної без технічної фіксації визнаються недопустимими.
– Докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника визнаються недопустимими. Передбачено право вимагати доступу адвоката до будь-якої слідчої дії на будь-якому етапі.
– Передбачено право самостійно здійснювати відеофіксацію проведення обшуку.
– Запроваджується обов’язкова аудіо- і відеофіксація проведення обшуку. Докази, отримані в ході обшуку та не зафіксовані технічними засобами, визнаються недопустимими.
– Забороняється вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності.
– Забороняється повторне порушення закритих кримінальних проваджень.
– Заявнику надається право отримати підтвердження реєстрації кримінальної справи.
– Забезпечуються розумні строки провадження кримінальної справи: гарантується право оскарження бездіяльності слідчого та право внесення клопотання про застосування розумних строків провадження.
– Вводиться спеціальний аудит діяльності правоохоронних органів щодо розслідування ними економічних злочинів.

Як зареєструвати касовий апарат






На правах реклами