Ми у Facebook
08.12.2017, 11:22

Де найбільш забруднене повітря на Рівненщині

Для вивчення вивчення стану забруднення атмосферного повітря в Рівному та області протягом 2017 року фахівці Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводили дослідження максимально разових та середньодобових концентрацій хімічних речовин в атмосферному повітрі.
Дослідили 788 проб атмосферного повітря, у 37 пробах виявили перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) хімічних речовин (4,7%), що на рівні попередніх 3-х років.

У 2,6% виявили перевищення максимально разових концентрацій хімічних речовин. При дослідженні середньодобових концентрацій 20 проб (16%) із 124 досліджених перевищували середньодобові ГДК.

На Рівненщині реєструють захворювання тварин на сказ. Чи хворіють люди

Перевищення максимально разових та середньодобових концентрацій хімічних речовин фіксувались за вмістом формальдегіду, фенолу, сірчистого ангідриду, діоксиду азоту та пилу.

У двох районах на Рівненщині почалася епідемія


В м.Костопіль виявлялись проби з перевищенням ГДК за вмістом формальдегіду (1,1-2,3 ГДК) та сірчистого ангідриду (1,5-3,3 ГДК);
в м.Березне – перевищення максимально разових ГДК по сірчистому ангідриду (1,2ГДК);

в смт Гоща мало місце перевищення середньодобової концентрації за вмістом формальдегіду (2,3 ГДК);

в м.Сарни – перевищення середньодобових концентрацій за вмістом сірчистого ангідриду (1,8-2,4ГДК), формальдегіду (1,2-1,4 ГДК), пилу (2,3 ГДК) та діоксиду азоту (1,5 ГДК);

в с.Маслянка Млинівського районну – перевищення максимально разових концентрацій пилу (1,3 ГДК).

Таким чином, за результатами лабораторних досліджень найбільш забрудненим є атмосферне повітря у містах Рівне, Костопіль і Сарни. Досягнення рівня нормативного озеленення, оптимізація руху транспортних потоків та екологізація підприємств-забруднювачів може значно покращити ситуацію із забруднення цих населених пунктів.

За повідомленням з Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами