Ми у Facebook
14.12.2017, 09:59

Іноземці цікавляться досвідом рівненських атомників

Делегація Департаменту з ядерної та радіаційної безпеки (Держатомнагляд) Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь відвідала Рівненську АЕС задля набуття досвіду регулювання безпеки атомних станцій.
Шостий рік поспіль висококваліфікований персонал Рівненської АЕС безвідмовно ділиться досвідом зі своїми колегами-ядерниками з сусідньої країни. Проводиться дана співпраця в рамках запропонованої Державною інспекцією ядерного регулювання України програмою стажування працівників Держатомнагляду Республіки Білорусь. Робочі візити іноземних спеціалістів та студентів профільних вузів вже стали традиційними для РАЕС, як власне обмін досвідом та його переймання.

Рівненська АЕС планує перейти на американське ядерне паливо




Як зауважує начальник відділу ліцензування та дозвільної діяльності у сфері використання ядерної енергії Держатомнагляду Республіки Білорусь Інна Сіліцка, подібний досвід є неоціненним й особливо корисним для них, адже на РАЕС всі нагальні питання давно перейшли з розряду теорії у практику з великим прогресивним досвідом.

Чи справді Рівненська атомна планує розширюватися?




- Найважливішим питанням, що стояло перед нашою делегацією, було зрозуміти, яким чином на РАЕС організовано регулювання безпеки електростанції в частині функціонування системи управління діяльністю, яка роль регулюючого органу, як здійснюється видача дозволів та ліцензій на експлуатацію, - прокоментувала Інна Сіліцка.

Під час стажування спеціалісти відвідали промисловий майданчик електростанції: реакторне та турбіне відділення блоку №4, блочний та резервний щити керування. У навчально-тренувальному центрі РАЕС гості змогли особисто поспостерігати за проведенням заняття оперативного персоналу на повномасштабному тренажері ВВЕР-1000. Крім того, за словами начальника інспекції з ядерної безпеки РАЕС Володимира Краснощоченка, білоруські спеціалісти детально ознайомились з діяльністю інспекції з ядерної безпеки на Рівненській АЕС.

Про це повідомляж прес-служба РАЕС.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами