Ми у Facebook
19.12.2017, 16:41

Суд остаточно відмовив в екстрадиції власника "Рівнеазоту"

Служителі Феміди в Австрії прийняли своє рішення.
Вищий земельний суд Відня відмовив у видачі українського олігарха Дмитра Фірташа Іспанії. Рішення суд - остаточне і для Дмитра Фірташа юридично воно - частковий успіхом. Так суд підтвердив законність рішення Вищого земельного суду Відня наприкінці серпня.

Суд схвалив таке рішення, оскільки іспанська влада не надала достатнього обґрунтування для проведення екстрадиції.

Про це повідомляє австрійське видання Kronen Zeitung, передає Європейська правда.

Нагадаємо, що 21 лютого цього року, суд Відня розглядав апеляцію на відмову у видачі Сполученим Штатам Америки українського олігарха Дмитра Фірташа. Вищий земельний суд Відня ухвалив рішення про видачу Дмитра Фірташа США, адже Австрія та Сполучені Штати зв’язані домовленостями. Ухваливши рішення проти Дмитра Фірташа, суддя підкреслив, що Австрія через домовленості зобов’язана видати Дмитра Фірташа, незалежно від його провини або місця вчинення можливих злочинів. Відразу після цього рішення, пана Фірташа затримали. Прес-секретар прокуратури Відня повідомила, що затримання не пов'язане з рішенням суду і відбулося на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де Дмитра Фірташа звинувачують у відмиванні грошей.

Перед цим, 2 березня 2014 року, Дмитра Фірташа затримали у Відні за запитом ФБР за підозрою в дачі хабара 18 млн доларів індійським чиновникам для отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Власника Рівнеазоту затримали за ордером… Із Іспанії

Власник "Рівнеазоту" Дмитро Фірташ позбувся посади


Доля власника Рівнеазоту круто змінилася у суді Відня

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами