Ми у Facebook
20.12.2017, 17:22

Верховна Рада запровадила новий термін замість слова "інвалід"

Щодо цього прийняли новий закон.
Український парламент ухвалив законопроект № 6710, яким у 44 законах змінив термін "інвалід" на "людина з інвалідністю".

Яку роботу можуть знайти в Україні люди з інвалідністю

Таке рівшення прийняли задля виконання пункту 105 розділу "Створення ефективної системи запобігання та протидії дискримінації" Плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

Слова "інвалід", "особа з обмеженими фізичними можливостями", "інвалід війни" та "дитина-інвалід" в усіх відмінках і числах замінили відповідно словами "особа з інвалідністю", "особа з інвалідністю внаслідок війни" та "дитина з інвалідністю" у відповідних відмінках і числах.

Якими будуть соцвиплати для людей з інвалідністю на Рівненщині

Законопроект також має на меті привести чинне законодавство в сфері соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї та запровадити європейські стандарти у цій сфері.

У Головному науково-експертному управлінні підкреслили, що відповідні терміни змінили не в усіх законодавчих актах - зокрема, у законі "Про фізичну культуру та спорт" це також варто зробити.

Про це повідомляє телеканал 112.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами