Ми у Facebook
24.12.2017, 09:20

На Рівненщині відкрили нову лісопильню

Це українсько- шведський проект
Днями на Рівненщині запрацював сучасний деревообробний завод «Українські лісопильні». Він спеціалізується на виробництві соснових пиломатеріалів, що в подальшому підуть на виготовлення якісних меблів, столярних виробів, будматеріалів тощо. Реалізація українсько-шведського проекту стала можливою після запровадження в державі мораторію на експорт необробленого лісу.

Скільки коштує новорічна ялинка з лісів Рівненщини



На відкритті заводу побував віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. Він подякував інвестору за вибір України у якості платформи розвитку бізнесу та дав старт запуску нового виробництва:

- Дуже приємно, що продукція не тільки поставлятиметься за кордон, а й залишатиметься в Україні. Це величезний ринок, який потребує якісних товарів і саме головне товарів, зроблених в Україні. З наступного року уряд прийняв декілька рішень, які в першу чергу допомагають скасувати ПДВ на ввіз обладнання і дати розстрочку на його виплату на 2 роки. Це дасть можливість підприємствам, які ввозять обладнання не відволікати кошти при запуску. Це навантаження й на вартість продукції.



ТОВ «Українські лісопильні» - це один з найбільших інвестиційних проектів на Рівненщині за останні 8 років. У якості сировини підприємство використовує FSC-сертифіковану деревину місцевих державних лісгоспів та планує переробляти саме ті об’єми, що віднедавна йшли на експорт. Компанія планує реалізовувати свою продукцію в країнах Європи та Близького Сходу. Але в пріоритеті й український ринок. Адже з появою якісних пиломатеріалів вітчизняні виробники матимуть можливість виготовляти висококласні меблі та конкуруватиму з відомими європейськими виробникам.



До слова, вже з наступного року, на основі виготовлених пиломатеріалів компанія «Українські лісопильні» планує розвивати у Костополі глибоку переробку деревини та виготовляти такі вироби як євробрус, вагонка, струганий погонаж, віконні та дверні компоненти. Для цього інвестори спрямовують 8 мільйонів євро та залучають додатково ще близько 200 нових працівників.







На правах реклами