Ми у Facebook
24.12.2017, 18:40

Пильна рівнянка допомогла затримати крадія

Зловмисника затримали "на гарячому".
Завдяки перехожій рівнянці, яка помітила світло ліхтарика у квартирі, працівники роти поліції особливого призначення затримали зловмисника «на гарячому». Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.



Близько сьомої вечора 22 грудня, жінці, яка проходила повз будинок на вулиці Євгена Коновальця, видалася підозрілою поведінка особи у квартирі на першому поверсі, тож одразу повідомила до поліції.

На місце пригоди негайно вирушив екіпаж спецпризначенців, які зустріли при виході з квартири чоловіка із краденими речами.

Рівнян запрошують приєднатися до соціального проекту «Керуй»

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що 37-річний житель обласного центру, проник до помешкання шляхом віджиму пластикового вікна на балконі. Зловмисник достеменно знав, що усередині нікого немає, адже попередньо подзвонив у двері. Чоловік викрав з квартири гаманець з банківськими картками, фотоапарат, годинник, мобільний телефон та документи.



Усе крадене поліцейські вилучили.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) правоохоронці з’ясували, що рівнянин вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. За скоєне перебував у місцях позбавлення волі, звідки у травні цьогоріч звільнився.

«Зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано, — повідомив т.в.о. начальника Рівненського відділу поліції Юрій Сістук. — Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Максимальне покарання, яке загрожує чоловіку відповідно до інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком до шести років.

Поліцейські перевіряють рівнянина на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів. - про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.





На правах реклами