Ми у Facebook
25.12.2017, 11:20

У скільки обійдеться українцям новорічний стіл?

Аналітичний портал «Слова і Діла» підрахував, що за традиційне новорічне меню доведеться витратити більше тисячі гривень.
Традиційно на Новий рік українці кладуть на стіл найкращі наїдки. Деякі страви, можливо, чи не вперше потрапляють до родинного меню. Однак майже всі вони є незмінними супутниками святкування: салат Олів’є, бутерброди з ікрою, оселедець, холодець, шампанське та мандарини. Аналітики «Слова і Діла» відстежили, як за три роки змінилися ціна на традиційні новорічні наїдки.

Скільки коштує святкування Нового року у закладах Рівного (+ЦІНИ)

У 2015 році накрити стіл на чотири персони українці могли за 816 гривень. Натомість у 2017 році доведеться викласти на 22% більше – 1180 грн. Згідно з даним Держстатистики, найбільш вартісними стравами будуть бутерброди з червоною ікрою та алкоголь. Їхня ціна за три роки зросла з 88 грн до 170 грн та з 225 грн до 324 грн відповідно. Доведеться витратитися й любителям м’яса, холодцю та цукерок.

17 фільмів про Новий рік та Різдво [+Фото]

Натомість найбюджетніший Новий рік – з оселедцем та мандаринами. За два роки їхня вартість майже не зросла. Оселедець подорожчав на 5 грн, а цитрусові фрукти – лише на 2 грн.






На правах реклами