Ми у Facebook
26.12.2017, 14:00

На Здолбунівщині виявили сказ: лисиця напала на собаку

Це вже четвертий випадок в районі.
Подія трапилась 17 грудня 2017 року. Ввечері на територію рибного господарства ТзОВ «Голуба Нива» забігла лисиця. Сторожовий собака напав на лисицю, яка внаслідок сутички загинула. Вранці про випадок повідомили спеціалістів Здолбунівсьої державної лікарні ветеринарної медицини. 19 грудня 2017 року встановлено захворювання на сказ.

Поради: як не заразитися на сказ

У зв’язку із випадком захворювання лисиці, було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ село Новомильськ та введені карантинні обмеження.

А також визначено наступні межі загрозливої зони, а саме м. Здолбунів, села Здовбиця, Івачків, Марянівка, Копиткове, Степанівка, Миротин, Гільча Перша, Гільча Друга, В’юнівщина, Загребля, Урвенна, Лідаво, Коршів, Уїздці, Богдашів, Ільпінь, Кошатів, Орестів, П’ятигори та лісові і польові мисливські угіддя Здолбунівської ГО УТМР.

"Через халатність лікарів моя хресна померла в муках від сказу", - рівнянка

До зняття карантинних обмежень з неблагополучного на сказ населеного пункту забороняється вивезення собак, котів та диких тварин.

Нагадуємо, що це вже четвертий випадок на Здолбунівщині захворювання на сказ тварин у 2017 році. До цього було зареєстровано 2 випадки захворювання на сказ лисиць у с. Будераж та с. Буща та сказ тхора у смт Мізоч.

За матеріалами Здолбунівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ