Ми у Facebook
29.12.2018, 18:00

Від Діда Мороза: що покласти дитині під ялинку

Найбільше, напевно, на це свято чекають діти. Адже для них цей період – це не лише казки, сніг та веселощі, а й можливість отримати багато подарунків.
Але як би не було приємно ці подарунки дарувати, проте, деколи, обрати його буває досить важко. Починаєш вагатись, чи потрібна дитині сто п’ятдесята іграшка? Чи підійде книжка для трьохрічної дитини?

Обираючи подарунок для дітей, варто враховувати наступні особливості:

• Вік дитини
• Стать
• Захоплення малюка
• Темперамент
• Якість подарунку

Та найважливішим фактором все ж є вік дитини. Саме від нього залежиться вибір подарунку, адже в кожній конкретній віковій категорії дитина по-іншому сприймає його.



0–3 роки

В цьому віці діти ще не вимогливі щодо подарунків і не усвідомлюють, чи можуть бути коштовні, актуальні, гарні, потрібні тощо. Дитина до трьох років зрадіє будь-якому подарунку і розцінить це як приємну увагу до її персони.

Дітям в такому віці бажано обирати розвиваючі подарунки та ігри, що розвиватимуть розумові здібності, пам’ять, дрібну моторику тощо. Головне, щоб ці ігри були зроблені якісно та не містили дрібних та гострих предметів, якими дитина може поранитись або проковтнути.

Скільки коштує новорічна ялинка з лісів Рівненщини

Щодо солодощів, бажано зачекати з таким стандартним подарунком, адже не всім дітям до трьох років можна вживати шоколад та цукерки. В цьому віці можете подарувати щось з одягу. Це корисний подарунок, а дитині приємний буде лише сам факт отримання подарунку. Адже до трьох років діти лише знайомляться з такою чудовою традицією та процедурою отримання подарунків. Олівці, розмальовки, фломастери, фарби та інша канцелярія для творчості теж будуть сприйняті дуже позитивно.

3–7 років

В цьому віці, напевно, найцікавіше обирати подарунки. Діти починають мислити самостійно і в них формується своя система цінностей. Переважно, вона формується в залежності від того, яка атмосфера панує в сім’ї. Тому у віці 3-7 років все ще актуальні розвиваючі іграшки, але обирати треба вже для більш дорослих дітей.

Наприклад, розвиваюче тісто буде більш актуальне для семирічної дитини, ніж іграшка, що вчить рахувати. Проте, варто враховувати особливості конкретної дитини.

Актуальними стають солодощі та фрукти, а також іграшки, що дозволяють дитині багато рухатись. Наприклад, велосипеду, самокату, роликам дітлахи однозначно зрадіють. Молодшим сподобаються також сухі надувні басейни, що заповнюються пластиковими кульками. Також хорошим подарунком в такому віці буде книга. Це допоможе дитині швидше навчитись читати та писати. Але обирайте книжку з багатьма малюнками, бо саме вони стимулюють малюка відкривати її.

7–12 років

Дитина, яка пішла в школу, багато чого набирається від однокласників та друзів. Це один з перших етапів в житті, коли вона все більше часу починає проводити з однолітками, однокласниками. Тому й бажання щодо подарунків вже більше будуть навіяні іншими. Скажімо, дитина може не одягти ту чи іншу річ, тільки тому, що такого не носять її друзі. І це нормально. Тому варто прислухатись до бажань дитини і старатись іти на розумні компроміси.
Одяг варто обирати з дітьми або хоча б сходіть по магазинах разом і зверніть увагу на ті моделі, які їй подобаються. Також підійдуть і дорожчі речі на кшталт комп’ютера, планшета, мобільного телефону тощо. Без цих речей зараз тяжко уявити сучасний світ і з цим треба рахуватись.

Старше 12 років

Після 12-ти років у дітей переважно починається так званий перехідний період. Треба більш ретельно підходити до цього питання та ще більше орієнтуватись в захопленнях своїх дітей.

Для старших дітей підійдуть різноманітні пристрої та ІТ-новинки. З одягу варто щось обирати, якщо ви повністю впевнені, що він сподобається. Інакше річ має всі шанси пролежати в шафі.

Хороший варіант, якщо дитина має хобі. Тоді можна придбати щось з тієї ж тематики. Якщо дитина катається на лижах, то рукавиці, шапка, шолом та інші необхідні для цього заняття речі ніколи не будуть зайвими.

Ролики, ковзани, велосипед, популярна книга, абонемент в спортзал або на танцювальну секцію… Вибір значно збільшується в порівнянні з маленькими дітьми.

Головне, пам’ятати, що подарунок буде вдалим в тому випадку, якщо ви слухаєте свою дитину та знаєте її уподобання. Тоді у вас не викине труднощів в цьому приємному занятті.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ