Ми у Facebook
04.01.2018, 16:42

Віталій Бойко: "Секрет успіху – це злагоджена робота колективу та підтримка небайдужих людей"

Здоров’я дітей – найбільший скарб будь-якої нації. Саме тому особливо важлива праця тих, хто охороняє дитяче здоров’я. І, без сумніву, ці люди повинні бути справжніми професіоналами. Одне з місць у Рівному, де працюють лікарі-професіонали – Рівненська обласна дитяча лікарня.
Не один рік поспіль керує лікарнею Віталій БОЙКО. Найкраще підтвердження його ефективної роботи – довіра до нього. Працівники лікарні на зборах трудового колективу переважною своєю більшістю віддали свій голос саме йому, а опісля, на сесії Рівненської обласної ради, за кандидатуру Віталія Бойка проголосували 59 депутатів із 62 присутніх у залі, продовживши контракт головному лікарю ще на п’ять років.

Отож, попереду роки завзятої праці на користь маленьких пацієнтів. Тим паче, що ідей та перспективних планів вистачає.

Віталій Бойко має за мету повністю оновити лікарню.

У лікарні успішно впроваджуються сучасні методики діагностики та лікування захворювань. Так, саме впродовж останніх двох-трьох років у значній мірі оновлено матеріально-технічну базу закладу: закуплено апарати штучної вентиляції легенів, наркозно-дихальну апаратуру, монітори пацієнтів, відкриті реанімаційні системи для новонароджених, комп'ютерний електроенцефалограф з можливістю тривалого моніторингу функції мозку, апарат холтерівського моніторування серцевої діяльності, лапароскопічну стійку для проведення складних оперативних втручань малоінвазивним методом, сучасне ендоскопічне та рентгенівське обладнання – все це дає змогу значно покращити якість надання медичної допомоги маленьким пацієнтам.

Цьогоріч завершено реконструкцію частини відділення реанімації. Зроблено капітальний ремонт, облаштовано меблями. Усе це – завдяки благодійній організації "Серце дітям України", що повністю фінансує проект. На даний час ремонт приміщень відділення продовжується. Після його завершення умови перебування пацієнтів та організація лікувального процесу кардинально зміняться на краще. Разом з тим, будуть створені всі умови для спільного перебування батьків зі своїми важкохворими дітьми.

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні розповідає, що відбувається і масштабна перебудова лікарні ззовні. Станом на сьогодні, завершується будівництво нового блоку приймального відділення зі зручним під’їздом до нього. Це дасть змогу забезпечити максимально комфортні умови доставлення хворих у стаціонар, а також доправляти їх з приймального відділення у відділення закладу безпосередньо, оскільки там же облаштовується новий зручний сучасний транспортний ліфт. Таким чином, після завершення спорудження приймального блоку, машини швидкої допомоги заїжджатимуть у приймальне відділення під накриття, не буде потреби транспортувати хворих у відділення по вулиці, як це відбувалось раніше.

Окрім того, на завершальній стадії роботи з розширення й оновлення під’їздів та входу в будівлю лікарні із заднього боку, адже до цього часу туди було важко під’їхати навіть каретою “швидкої допомоги”. Дорога до лікарні була вузькою і з часом перетворилася на суцільні вибоїни. Будується нова транспортна розв'язка і майже всюди біля лікарні буде організовано рух в односторонньому напрямку.

Починаючи з 2016 року, в лікарні продовжується впровадження програми енергоефективності. Саме тоді почалася заміна звичайних вікон на сучасні. Замінювати вікна продовжили й цього року. Значна заслуга у реалізації програми належить нашому земляку, народному депутатові Андрію Лозовому.
А ще, цього року розпочалося утеплення та оновлення фасаду консультативної поліклініки та блоку інфекційно-боксованого відділення. Більше того, у більшій частині лікарні звичайні лампи розжарювання та люмінесцентні замінили на світлодіодні.

Ще одне перспективне починання – це створення єдиної автоматизованої інформаційної системи лікарні, що об’єднає в єдину комп'ютерну мережу поліклініку та стаціонар, щоб від моменту надходження дитини до лікарні й аж до її виписки вся інформація фіксувалась, оперативно передавалась та зберігалась в електронному форматі. Частину цієї системи уже вдалося створити, наразі роботи над реалізацією цього проекту тривають.

Проте, все це – лише частина із задуманого.

Віталій Бойко підкреслює, що для хорошого результату роботи важливе значення має не лише вдосконалення технічної бази та облаштування будівель, а й, насамперед, злагоджена робота та професійність колективу. Головний лікар з гордістю зазначає, що пишається своїм колективом, де кожен відповідально ставиться до своєї роботи. Особливо тішить молодь, яка активно береться за використання всіх інновацій і намагається реалізувати знання у своїй щоденній роботі. Налагоджено співпрацю з Ольштинською дитячою лікарнею Польщі щодо стажування медпрацівників та запозичення досвіду в нових підходах до лікування пацієнтів, проведення оперативних втручань тощо. Лікарі закладу постійно вдосконалюють свою майстерність, беручи участь у різноманітних міжнародних симпозіумах, конференціях, форумах, семінарах.

Керівник Рівненської обласної дитячої лікарні зазначає, що медицина нині потребує змін, адже більш як 25 років вона не реформувалася. Так, у нас ще є багато проблем, але спільними зусиллями у найближчий короткий час ми їх вирішимо. Однак, варто розуміти, що значення має не лише державна політика поліпшення медицини, а й наполеглива праця кожного зокрема. Заради здорового майбутнього наших дітей.

А секрет успіху дуже простий:

– Практично неможливо зробити щось корисне самотужки – один у полі не воїн. Усі позитивні зміни у роботі дитячої лікарні можливі завдяки старанню колективу, а також допомозі небайдужих людей, благодійників та можновладців, активного сприяння і підтримці голови обласної державної адміністрації Олексія Муляренка, депутатів обласної ради. Їхнє бажання допомогти, а також активність нашого злагодженого, професійного колективу забезпечують стабільну роботу нашої лікарні. І я пишаюся тим, що я – частина цього злагодженого механізму, – підсумовує Віталій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко: Ми відкриті до співпраці з усіма зацікавленими у здоров'ї дітей [+ІНТЕРВ'Ю]

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко: Для реформи медицини потрібна політична воля [+Відео]

Підсумки року-2016: Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко: “Вивчаємо, як працюють у Європі, – і максимально впроваджуємо у Рівному”





На правах реклами