Ми у Facebook
05.01.2020, 11:20

Страви на Різдво: ТОП-5 рецептів куті

Підготовка до Різдва у розпалі. А різдвяний стіл традиційно прикрашає - кутя. "ОГО" пропонує перелік смачних рецептів головної різдвяної страви. Потіште своїх рідних смакотою!
Кутя з пшениці з цукатами

Ігредієнти:

2 склянки пшениці,
50 г цукатів,
пів склянки волоських горіхів,
мед

Як готувати:
пшеницю промити. Варити на воді на повільному вогні 2 години. У 4 ст. л. води розмішати мед за смаком, залити пшеницю медовим сиропом на 30 хв. Горіхи трохи подрібнити і обсмажити. Додати до пшениці цукати, горіхи і добре перемішати.


12 головних страв на різдвяний Святвечір (+ РЕЦЕПТ)

Кутя з перловки

Ігредієнти:

200 г перлової крупи,
150 г маку,
50 г очищених горіхів,
50 г родзинок,
мед і цукор за смаком,
1/2 склянки вершків.

Як готувати: перлову крупу промити, залити водою у співвідношенні 1 до 3 і варити до готовності. Відцідити і остудити. Мак заварити окропом і варити до тих пір, поки не буде легко розтиратися між пальцями. Мак ретельно відцідити (можна на ситі) і перекрутити через м'ясорубку. Ізюм запарити окропом. Мак перемішати з перловкою, додати подрібнені горіхи, родзинки, мед і цукор за смаком. Все перемішати з вершками.

7 рецептів куті на Святвечір

Кутя з ячної крупи з маком

Ігредієнти:

2 склянки ячної крупи,
3 л води,
1 склянка молока,
0,5- 1 стакан маку,
2-3 ст. ложки меду,
2 ст. ложки журавлинного або смородинового варення.

Як готувати:крупу промити, відварити у воді на помірному вогні, знімаючи піну. Як тільки крупа почне виділяти слиз, зайву воду злити, кашу перекласти в інший посуд, додати молоко і варити до готовності крупи, весь час помішуючи. Мак залити його окропом, залишити на 5 хв, потім воду злити, мак промити, знову залити крутим окропом і, як тільки на поверхні води почнуть з'являтися крапельки жиру, відразу її злити. Розпарений мак перетерти в ступці, додаючи по 1 ч. Ложці окропу до 1 ст. ложці маку. Підготовлений мак змішати з кашею, додати мед і, безперервно помішуючи, прогріти на слабкому вогні протягом 5-7 хв. Потім зняти кашу з вогню і заправити варенням.

Що приготувати на Свят-вечір напередодні Водохреща

Рисова кутя з мигдалем і корицею

Ігредієнти:

250 г рису,
100 г родзинок,
100 г мигдалю,
цукор,
кориця,
мак.

Як готувати: рис промити, залити водою і варити до готовності, не перемішуючи. Відкинути на друшляк і промити кип'яченою холодною водою. Мигдаль та родзинки обшпарити окропом, мигдаль трохи подрібнити. Цукор розвести в невеликому об'ємі води, змішати рис, мигдаль, корицю, родзинки і полити цукровим сиропом.

Що означають 12 традиційних страв на Святвечір?

Кутя з пшениці з родзинками й інжиром

Інгредієнти:

250 г зерен пшениці,
150 г родзинок без кісточок,
150 г нарізаних плодів інжиру,
100 г меду.

Як готувати:
зерна пшениці зварити до розм'якшення, але щоб вони залишалися цілими. Ізюм та інжир добре промити, залити холодною кип'яченою водою і дати набрякнути. Потім все з'єднати, додати мед і перемішати.

P.S Головний секрет смачної куті - це тепло вашої душі, часточку якого ви вкладаєте у страву. Не будьте скупими на добро і щирі побажання!





На правах реклами