Ми у Facebook
06.01.2018, 08:38

Поліцейські та рятувальники навідалися до настоятелів храмів на Рівненщині (+ФОТО)

Між представниками духовенства та правоохоронцями і рятувальниками відбулася бесіда.
З метою недопущення у церквах надзвичайних подій, пожеж, конфліктних ситуацій, тощо співробітники Головного управління ДСНС України у Рівненській області спільно з працівниками Головного управління національної паліції в Рівненській області напередодні Різдва Христового зустрілися з настоятелями та старостами церков, костьолів, соборів та інших культових споруд, у котрих проводитимуться святкові богослужіння.



Варто відмітити, що на території Рівненщини розташовується майже 1000 культових закладів, котрі в Різдвяну ніч відвідають десятки тисяч парафіян. Під час богослужінь горітиме велика кількість свічок, що у сукупності з масовістю заходу становить підвищену небезпеку для людей. Чимало з церковних споруд є старовинними, побудованими з дерева та становлять історико-архітектурну цінність. Тому питання протипожежної безпеки культових закладів, а також забезпечення громадського порядку стоїть на особливому контролі в рятувальників та поліцейських області.



У ході профілактично-роз’яснювальної роботи із настоятелями храмів, рятувальники нагадали основні правила пожежної безпеки у даних закладах, провели інструктажі щодо дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної пригоди, вручили листівки та пам’ятки застережливого характеру. Також офіцери ДСНС оглянули наявність первинних засобів пожежогасіння, в якому стані знаходяться шляхи евакуації, справність і надійність існуючої електромережі та пожежної сигналізації. Священнослужителі запевнили, що постійно приділяють увагу питанням дотримання правил пожежної безпеки і кожен раз нагадують їх віруючим.

Офіцери поліції у свою чергу розповіли про недопущення конфліктів на міжрелігійному грунті, про дотримання громадського порядку, про заходи під час виявлення підозрілих предметів.

Загалом, у дні святкування Різдва Христового підрозділи поліції та рятувальників Рівненщини працюватимуть в режимі підвищеної готовності.

Про це повідомили з ГУ ДСНС у Рівненській області.





На правах реклами