Ми у Facebook
07.01.2018, 13:50

З 1 січня 2019 року можна повертати ліки до аптек

Фото з Інтернету

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.
За словами Уляни Супрун від першого дня 2019 року кожензможе повертати до аптек ліки. У цьому випадку аптекарі мають перевірити, чи не були вони відкриті, що вони не були використані, що не була пошкоджена упаковка. Тоді це не несе жодної загрози і ліки можуть бути повернуто.

За її словами, контролюватиме процес повернення Держлікслужба - регіональні відділення інспектуватимуть аптечні заклади.

Як відомо, перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню), затверджено постановою Кабінету міністрів України від 19.03.1994 р. №172. Серед них: продовольчі товари, лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни, деякі непродовольчі товари, у тому числі парфумерно-косметичні вироби, дитячі іграшки м'які, апарати для гоління, тканини, білизна постільна, панчішно-шкарпеткові вироби, аудіо- та відеокасети, диски для лазерних систем зчитування із записом, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння тощо.

Про це повідомляє Укрінформ, ukrinform.ua.

Нагадаємо, в 2018 році Уряд виділив з бюджету на закупівлю ліків та вакцин майже 6 млрд.грн. Всі лікарні мають перелік найнеобхідніших ліків, які закуповуються за державний кошт. Пацієнтам вони повинні надаватись безкоштовно.





На правах реклами