Ми у Facebook
10.01.2018, 18:04

Чернігів запрошує на вихідні поводити Козу

Наприкінці новорічних канікул Чернігів запрошує в гості всіх шанувальників української традиції на щорічний зимовий фольклорний фестиваль “КОЗА”.
Це веселе фольклорне дійство вже традиційно відбувається на Василя – напередодні старого Нового року! Фестиваль триватиме два дні – 12 і 13 січня.



У п’ятницю о 18:00 почнеться вечірня програма, а в суботу співи й танці триватимуть цілий день, починаючи з 14:00. Протягом двох днів на фестивальній сцені виступатимуть колективи: «Стодивниця», «Буття», «Михайлове чудо», «Царина», «Надобридень». Спеціальні гості – фольклорний гурт із багаторічною історією з села Золотинка (Чернігівська область). Розпочинати і закінчувати програму кожного дня буде діджей Boochaman зі спеціальним етноденс-сетом. Ведуча свята – фольклористка і співачка Юля Богуславка.

Де гратиме рівненський Верес у новому сезоні



Організатори фестивалю наголошують, що на противагу звичайним ярмарковим фольклорним святам вони запрошують ті колективи, які демонструють глядачам справжню автентичну народну музику. Більшість цих колективів активно збирають фольклорний матеріал у численних експедиціях. I до речі, саме північні регіони України, Полісся є невичерпним джерелом справжнього українського фольклору.



Окрім власне музики й танців, на всіх відвідувачів чекатиме спеціальний зимовий фуд-корт із запашним глінтвейном і смачними наїдками, конкурси, розваги, денна дитяча програма, цікаві фотозони та багато чого іншого.
Тож, якщо ви бажаєте зануритись в атмосферу українського зимового фольклорного свята, якщо хочете показати дітям справжню українську обрядову традицію Маланкування й водіння Кози, то завітайте до найпівнічнішого регіону України: 12–13 січня, центральна площа Чернігова.



В допомогу мандрівникам. Добиратися до Чернігова краще за все або власним автотранспортом (140 км від Києва), або на маршрутних таксі, які відправляються одне за одним від станцій метро «Чернігівська» і «Лісова».
фото Валерія Сенчука





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ