Ми у Facebook
13.01.2018, 16:00

Рівнянам: в якій компанії вигідніше працювати (+ПОРАДИ)

Невеликі фірми можуть дати чудовий кар'єрний старт, проте є певні "але".
Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна проаналізували сильні та слабкі сторони роботи в маленьких компаніях.

Менше кар'єрних можливостей в інших регіонах і країнах.
Малий бізнес зазвичай зосереджений у межах певного регіону, наприклад, одного міста.
Водночас це реальна можливість зробити кар'єру саме у своїй сфері діяльності. Оскільки співробітників у невеликій компанії мало, – виділитися серед них простіше. Іноді рух по кар'єрних сходах проходить досить швидко, через кілька сходинок, у тому числі до рівня керівника вищої ланки.

Як у Рівному знайти управляючу компанію

Крос-функціональність, необхідність відволікатися від виконання безпосередніх обов'язків, універсальність співробітників через їхню малу кількість.
Водночас – велика відповідальність, можливість приймати рішення з важливих питань і розширювати коло навичок та умінь.

Більше невизначеності і менше стабільності, відсутність упевненості в завтрашньому дні, залежність від волі власника. У будь-який момент керівник може прийняти рішення про скорочення штату, закриття певних напрямків у бізнесі і навіть про ліквідацію компанії.
Водночас – так само швидко нові напрямки можуть відкритися, а посади – з'явитися. У невеликій компанії набагато більше шансів домовитися з керівництвом безпосередньо щодо графіка роботи, зарплати, посади. У великій же компанії, як правило, штатний розпис заздалегідь визначено.

За святкові вихідні треба буде відпрацювати 5 субот

Неширока популярність компанії. Відсутність гучного імені колишнього роботодавця може не дати переваги для резюме і пошуку роботи в майбутньому.
Водночас – набуття досвіду, який може стати в пригоді при відкритті власного бізнесу. Та й сама ідея про підприємництво з більшою ймовірністю прийде в голову при роботі в невеликій компанії, ніж у величезній структурі.

Незручне розташування, непривабливий офіс.
Якщо великі корпорації зазвичай будують свої суперсучасні офіси або орендують приміщення у бізнес-центрах, надаючи перевагу іміджеві, а не економії коштів, то дрібні фірми в основному «мешкають» у скромних будівлях.

У Рівному пропонують вакансію директора

Як видно, і плюси, і мінуси роботи у невеликих фірмах досить умовні. Все залежить від мотивації потенційного співробітника. Разом з тим невеликі компанії можуть бути хорошим трампліном для старту кар'єри і набуття корисного досвіду.





На правах реклами