Ми у Facebook
19.01.2018, 15:40

У Рівному виступить Бумбокс

Концерт буде весною у рамках туру “Голий Король”.
Улюбені хіти гурту звучатимуть для рівнян 16 березня у МПК Текстильник.


Сьомого вересня 2017, з концерту в Чернівцях, почався концертний тур Бумбоксу - "Голий Король". Турне присвячено виходу EP "Голий Король" його перша частина охопила 16 міст України. Бумбокс проїхали від Чернівців до Миколаєва та від Києва до Ужгорода. З ближнього-далекого зарубіжжя Хливнюк і К зіграли концерти в Польщі, Португалії, Іспанії, США та Канаді.

У березні та квітні 2018 Бумбокс з туром "Голий Король" приїде у вісім міст України, серед яких Рівне.

Міні-альбом Бумбокс - “Голий Король”

"Голий Король" - міні-альбом гурту Бумбокс, записаний в Києві і Василькові на студіях "Бобiна" і "На хаті Records" звукорежисерами Дмитром Хомулко і Олександром Крамером. Музика для Мас випускає альбом на касетах та в електронному вигляді. Вініл і CD випущені United Music Group. Електронна та CD-версія EP "Голий Король" стали доступними 22 серпня 2017.

Трек-лист альбому "Голий Король"

1.Голий Король 2.Сталевi Квiти 3.Болєльщик 4.Колишня 5.Вечір в Ріо 6.Люди (акустична версія). Всі пісні записані на студії "Бобiна", крім пісні "Люди", записаної "На хаті Records".



Андрій Хливнюк про “Голого Короля”:
"Я не писав пісню "Голий Король" про якогось конкретного політичного діяча. Але, думаю, вперше написав пісню-діалог. Діалог з країною. Це серйозна річ, за формою - класичний хіп-хоп, зіграний наживо. Я говорю про "Сталевi квiти" і присвячую її всім волонтерам та небайдужим громадянам. Але є і весела пісня! Є! Після довгих років невеселих пісень, це жарт, якщо що, ми записали веселу пісню - "Болєльщік". І це буде супер-хіт! А ще - "Колишня", з якою ви добре знайомі. "Вечiр в Рiо", написана мною для O.Torvald в 2014 році і виходить тільки зараз. Ця пісня - чудовий спогад про мою роботу саундпродюсером, в ній дуже багато Боба Хомулко і студії "Бобiна". Без них вона була б просто пшиком. Шоста пісня, "Люди", в її акустичній версії, подарунок нашим слухачам, бонус-трек. У "Королі" мені дуже хотілося, щоб пісні, і не важливо скільки їх - шість чи одинадцять, як зазвичай в наших альбомах, були об'єднані концептуально. Якщо це вдалося - чудово. І якщо меломани подекуди почують відгомони ритм-енд-блюзу, який я багато слухав в процесі роботи над альбомом, це буде вдвічі чудово."


Кілька цікавих фактів про альбом Бумбоксу “Голий Король”.


1. “Голий Король” оформлений Олексієм Кондаковим. На обкладинці, на заднику і на самому диску його роботи із серії “Повсякденне життя богів”. Олексій прогримів на весь світ “вписуючи” за допомогою телефону і комп'ютера античних богів в знайомі всім інтер'єри трамваїв і вагонів київського метро, зупинок громадського транспорту і нічних кіосків. Зупинка на Позняках з королем і свитою, оголена дівчина в переході на Русанівці - Кондаков легко заганяє до ліфту сатира і німфу, а мадонні з немовлям, на його думку, саме місце біля поштових скриньок.

2. Щоб перетворити шматок пластмаси в бажаний сувенір, до альбому додано 36-ти сторінковий буклет, з текстами пісень, які написані рукою Андрія Хливнюка. Над фотографіями для буклету працювала рекордна кількість фотографів – п’ять! Серед них технік і віджей гурту - Артур Радько, режисер і оператор більшості останніх відеороликів ББ - Денис Дужник, діджей Валентин Матіюк, який віддає перевагу плівці над "цифрою", та спеціально запрошені фотографи Надя Бєлік і Саша Люфт.

3. “Голий Король” - це третій сингл за 13-ти річну історію гурту і перший, який вийде на вінілі, СD і касетах. Як це не дивно, найвигідніше купувати альбом на касеті - в роздріб він коштує менше двох доларів США.

4. З інтервалом в кілька годин про пісню з рефреном “Охрана, отмена!” пишуть в FB Андрій Хливнюк і Фоззі, MC гурту ТНМК. Версія Бумбоксу, під назвою “Голий Король” виходить в середині серпня. Це не перший “крос” двох команд. У пісні Бумбокса “Бетакаротин” і пісні ТНМК “Ч/Б”, грає один і той же семпл з пісні “Bongo Rock” гурту Inсredible Bongo Band.

5. Пісню “Сталевi Квiти” і Ференца Ліста, знаменитого угорського піаніста, композитора і диригента, об'єднав вініл ризького відділення фірми “Мелодія”, випущений в 1967 році. Такі платівки зазвичай валяються стопками на барахолках, і на їх вицвілі конверти ніхто не звертає уваги. А даремно. Діджей Валік, отримавши від колег по гурту доручення “знайти скрипки”, блискуче впорався із завданням, дякуючи Ансамблю Скрипалів Великого Театру СРСР і зіграній ними “Канцоні”.





На правах реклами