Ми у Facebook
19.01.2018, 07:00

Вирощуємо зелень на підвіконні

Середина зими - ідеальний час для створення домашнього городу на підвіконні.
Для висадки зелені можна використовувати дерев'яні ящики, квіткові керамічні горщики, пластмасові ящики або відра. Важливо, щоб був створений дренаж.
Поливати рослини треба регулярно, чим нижча температура, тим поливи мають бути слабкіші.

Цибуля

Саджають цибулини в ґрунт впритул або на відстані один сантиметр, присипавши їх зверху сантиметровим шаром землі. Регулярно поливаємо й відщипуємо велике пір'я на їжу.

Часник

Зубчики часнику висаджують на глибину 2-3 см.

Кріп

Зелень кропу зійде через кілька днів після посіву насіння у ґрунт.

Петрушка, селера

Свіжу зелень петрушки й селери можна оьтримувати цілий рік. Восени, у період збору врожаю, викопують великі коренеплоди, обрізають зовнішнє листя на конус, так щоб не пошкодити точку росту, і саджають у ємкості висотою 15-20 см із приготовленою землею, періодично поливають.
Через 30-40 днів молоде листя досягає 15-20 см і готове до вживання. При зрізанні його залишайте черешки довжиною 3-5 см.

Крес-салат

Прекрасно росте й крес-салат. Його сіють за схемою 5х5 см. Через 10-15 днів, коли рослини досягають висоти 10-12 см, їх зрізують.

Листяна гірчиця

Листя її вживають свіжим у салатах, а також тушкованим або вареним як гарнір до м'ясних або рибних страв.

Зелень гірчиці можна виростити в домашніх умовах у ящиках із землею або в неглибоких ємкостях на добре зволоженому фільтрованому папері або шматку тканини. До проростання насіння ящики тримають у теплому темному місці. З появою сходів їх ставлять на підвіконня. Ґрунт у ящиках або тканину підтримують у вологому стані.





На правах реклами