Ми у Facebook
20.01.2018, 20:20

21 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У неділю, 21 січня 2018 року, у багатьох країнах відзначають одне з незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Звичай обійматися був заснований у США в 1986 році під назвою Національний день обіймів (National Hugging Day), а потім швидко поширився по всьому світу. І ви щиро обніміть своїх близьких рідних матусь і діток, друзів, коханих, просто хороших людей. Й не забувайте це робити якомога частіше.

Міжнародний день "обнімашок". Історія свята

Щорічно у третю неділю січня за ініціативою ООНі відзначається Всесвітній день релігії. Головна ідея цього дня "Релігія повинна служити причиною для єднання".

Приймає вітання з особистим святом директор та художній керівник Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка ПЕТРІВ Володимир Юліанович.

Цього дня також народились приватний підприємець ВОВК Олександр Васильович та директор ПП "ПроПрінт" ПРОЦЮК Олександр Віталійович.

Вітаємо з 18 річницею заснування Будівельний маркет "Маяк"!

Православна церква вшановує пам'ять преподобного Юрія Хозевіта; преподобної Домніки; сповідника Еміліяна (Омеляна).

День ангела: Антоній (Антон), Василь, Василина, Віктор, Володимир, Георгій (Юрій), Дмитро, Домініка (Домна, Домніка), Євгеній (Євген), Ілля, Ісидор, Омелян, Михайло, Паїсій, Феофіл, Юліан.

Що подарувати чоловікові в День ангела

Прикмети дня: Яка погода на Зимового Омеляна 21 січня — такою буде і в серпні. Снігопади обіцяють дощі влітку, ясний день вказує на спекотне літо. Безвітряна погода - літо буде теплим і сонячним.

День 21 січня, наступний після Івана Хрестителя, має назви РІздвяний день і Пів-Івана. У давнину українці "виряджали Різдво", ходили в гості до кумів, обдаровували хрещеників та вшановували хрещених. А всю роботу й важливі справи відкладали на пообідню пору. Таким чином завершувався двотижневий період різдвяних свят.

До речі, 21 січня - Всесвітній день снігу (Міжнародний день зимових видів спорту).


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Святкові та вихідні дні 2018 року
Церковний календар на січень 2018
Вітання з Днем ангела: вірші та смс
День народження: традиції, прикмети, марновірства

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами