Ми у Facebook
21.01.2018, 14:00

Найбільш і найменш релігійні країни світу (+Карта)

21 січня – Всесвітній день релігії
Британське видання Telegraph склало карту рівня релігійності у різних країнах світу. Карта складена на основі трьох опитувань WIN/Gallup International, які були проведені в 2008, 2009 і 2015 роках, пише 34travel.me.

Водохреще 2018: хресний хід на джерелі святої Анни (+ВІДЕО)

Кожен з опитаних респондентів відповідав “так” або “ні” на запитання, чи вважає він себе релігійним. Потім результати обробили і нанесли на карту.

Країни на ній пофарбовані в різні кольори в залежності від того, який відсоток населення є віруючим. Жовтим відзначені місця з найнижчим рівнем релігійності. А далі по зростаючій – до темно-синього.

Як показує карта, найбільш релігійними регіонами є Африка і Близький Схід, незначо відстають від них Південно-Східна Азія і Латинська Америка.

Лідером є Ефіопія – там віруючих 99%, причому в країні багато як християн, так і мусульман. Такий же показник у Малаві, Нігеру, Шрі-Ланки, Ємену. Наприклад, в Сомалі віруючих – 98%, в Афганістані – 97%.

Західна, Північна і Центральна Європа здебільшого атеїстична. Найбільш релігійна країна Європи – Польща (86%). Віра важлива для багатьох південноєвропейських країн, тут релігійними людьми себе вважають 74% італійців і 71% греків.

З іншого боку, до числа найменш релігійних країн входять Японія (13%), Естонія (16%), Швеція (19%), Норвегія (21%) та Чехія (23%), але Китай перевершує їх усіх. У КНР віруючими себе вважають лише 7% населення.




Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами