Як сучасні технології впливають на здоров’я людини

22.01.2018

ХХІ століття – це розквіт технологій та науки. Майже в кожної людини вже є модний гаджет, ноутбук або сучасні види побутової техніки. В такій ситуації мало хто звертає увагу на фізичне та психологічне здоров’я.
Медиками вже доведено, що часте використання новомодних гаджетів може негативно впливати на фізичне здоров’я людини. Випромінювання від цих приладів створює ризик розвику хвороб, які знищують наш слух, зір та навіть розвивають серцево-судинні захворювання або, в найгіршому випадку, рак мозку.

Але крім фізичного здоров’я, технології негативно впливають і на психологічний стан. Всім давно відомі “групи смерті”, які розповсюджувалися на просторах соціальних мереж. Керівниками таких угрупувань були досвідчені психологи, які змушували підлітків калічити себе, а згодом скоювати самогубства.

Також в інтернеті, на превеликий жаль, не бракує квестів, які змушують дітей з слабкою психікою вчиняти самогубство. Найчастіше в кінці обіцяють здійснення всіх твоїх мрій та безперервне щастя.

Деякі люди проявляють залежність від інтернету. Намагаючись набрати якомога більше підписників, підлітки випробовують на собі різні препарати та експерементують з ними на камеру. Також вони часто не випускають з рук телефон, щоб зробити “круте” селфі. Такі необачні вчинки приводять до аварій або інших небезпечних пригод.

Інтернет подекуди заміняє людям живе спілкування. Часто у підлітка виникає страх спілкування з оточуючими. Він боїться висказати свою думку в обличчя співрозмовника. В таких випадках йому легше спілкуватися з іншими в соціальній мережі, але водночас це витісняє реальне життя та живе спілкування.

Не менш руйнівними є ігри. Бойові, MMORPG та інші види “стрілялок”, руйнуючи психологічне здоров’я людини, виховують у ній агресію. Це призводить до того, що людина втрачає не лише межі між реальністю і грою, а й контроль над собою.

Без сумніву, всесвітня мережа і сучасні технології дають багато позитивних можливостей: спілкування з родичами, які живуть далеко ; доступ до інформації ; можливість купувати речі, не виходячи з дому; розваги… Варто лише пам’ятати і знати межу у використанні та зануренні у віртуальний світ. Цінуйте здоров’я і свій розум – це надзвичайно важливо для кожної людини.

До теми:

Інстаграм – спосіб самоствердження чи саморуйнування?

Інтернет-залежність сучасних підлітків: одинадцятикласник з Рівненщини розповів усю правду

Хто такі ШУЖики і що цікавого в Острозькій академії?

Джерело фото: http://sumynews.com

Ольга ГРИНЧУК, випускниця Школи універсального журналіста на базі НаУ “Острозька академія”, Хмельницька область

переглядів: 12 390

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *