Ми у Facebook
23.01.2018, 15:00

"Ризики дифтерії на Рівненщині дуже високі"

Що це за хвороба, які ризики захворюваності в області та про шляхи її уникнення, читайте далі.
Щодня в Україні з’являються повідомлення про нові випадки захворювання на кір. За перші два тижні нового року захворіло 1285 людей, у 2017 році - 4782. Три людини померли з початку року, загалом вісім - від початку спалаху восени 2017 року.

У якому випадку диспетчер рівненської швидкої може відмовити у виїзді бригади

Завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» Віктор Мороз розповідає, що ризики захворюваності на Рівненщині досить великі:

- Ризики дифтерії на Рівненщині дуже високі. Це пов'язано з тим, що люди не роблять щеплення. У минулому році з новонароджених прищеплено лише 24,5 відсотка дітей. Ця хвороба небезпечна як для дітей, так і для дорослих. Якщо, на території області з'явиться людина хвора дифтерією, то інфекція почне швидко поширюватися.

Довідково, дифтерія - це — гостре антропонозне інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання збудника, що характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, з розвитком фібринозного (дифтеритичного) запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової систем, нирок.





На правах реклами