Ми у Facebook
02.02.2018, 16:02

У Рівному вшанували визволителів

Сьогодні, 74-та річниця переможного закінчення битви за Рівне
На жаль, живих визволителів Рівного немає, але є люди, які брали участь у боях за Україну. Серед них – 95-річний Олесандр Булатніков, який і розповів про жорстокі бої за звільнення нашої країни.
=http://ogo.ua/articles/view/2018-01-31/91628.html
[url]"Кіборг" з Рівного отримав нагороду[/url]



Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко подякував ветеранам війни за мир, який вони вибороли: «74 роки минуло від того дня, але цей подвиг залишається великим джерелом патріотизму та наслідування для прийдешніх поколінь. Символічно, що серед нагороджених – іменинники, які у ці дні святкують свої Дні народження. Саме 2 лютого 95 років виповнюється ветерану Галині Прокопівні Сіренко, а Розалії Карлівні Довбні – 91».




Нагадаємо, у роки Другої світової Рівне на кілька років опинилося в епіцентрі воєнних подій.

Рівне і Луцьк звільнили від нацистських загарбників у результаті рівненсько-луцької наступальної операції. 2 лютого 1944 року у Рівне з боями вступили частини 6, 112 та 121 стрілецької та 8 кавалерійської дивізій. У складі останньої мужньо бився ескадрон Тувинських добровольців. У боях за Рівне воїни виявили мужність і хоробрість. Велику допомогу їм надавали партизани та підпільники.

Рівняни можуть подарувати бібліотеці книгу




У цій битві ворог втратив лише вбитими понад 6 тисяч солдатів та офіцерів. Після запеклих боїв було зламано рубіж противника і звільнено Рівне. Внаслідок протистояння загинуло близько 1000 наших воїнів, що поховані на Дубенському цвинтарі та в міському парку імені Т.Шевченка.

За 2 роки ворожої окупації тут було знищено понад 100 тисяч людей військовополонених та мирних жителів.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами